Termékeim

2009. április 28., kedd

Rebarbarás finomság


Végre ehető méretű a rebarbaránk. A zöld szárú jóval erősebb, mint a pirosak, így most ez a szósz zöldes lett. Jamie- től "tanultam ezt a receptet, és nagyon -nagyon szeretjük.

Levelestésztát csíkokra vágom, és fahéjas-porcukros lapon kinyújtom, majd átlósan kettévágom.
Serpenyőben mindkét oldalát szép aranybarnára sütöm.

A rákaramelizálódott cukortól gyönyörű fényes lesz.

A rebarbarát felszeletelem és némi cukorral és narancslével (nekem most almalevem volt, az is tökéletes) felöntve puhára párolom.

Natúr joghurtot összekeverek félig felvert tejszínnel és ízlés szerinti mézzel.


A joghurtos finomság tetejére szedek a rebarbarás finomságból és a tészta "kanálkákkal" kikanalazzuk.



2009. április 27., hétfő

Eper és tuli

Tildás eprek télire eltéve...



és a tulipánok is hasonló tartóssággal bírnak!



Eper és tuli

Eper "befőtt" , nyári hangulatot lop a konyhánkba,


és a tulipánok pedig a tavaszt idézik akár egész évben.



2009. április 20., hétfő

Kitűzők

Nemezelt kitűzők izlandi gyapjúból.

2009. április 10., péntek

2009. április 8., szerda

ugró barik

Puha termoanyagból készültek ezek a "nyomorgatni" való báránykák.
Itt található az eredeti, én csak a kivitelezésben változtattam.