Boldog Új Évet Kívánok Nektek!
Termékeim
▼
2011. december 31., szombat
2011. december 29., csütörtök
Téli szett
Egy újabb karácsonyi ajándékot mutatok Nektek.
Unokahúgomnak készítettem, de a fotómodellem Zsófi volt.
A kalap fazonján nem változtatok, mert nekem ez nagyon tetszik, és eddig még minden kislány fején jól állt.
2011. december 28., szerda
A két kisöreg
Az idei Karácsonyon újabb két kis családtaggal voltunk többen! Szenteste a szűk család 23 főből állt, alig fértünk el a nappalinkban, és jövőre már tuti, hogy megint eggyel többen leszünk :)
Egy kislány és egy kisfiú is rácsodálkozhatott élete első csillogó Karácsonyfájára.
Mint már korábban írtam róla, minden kisgyereknek, aki ebbe a családba születik, első Karácsonyára egy macit varrok.
Az idén elkészülhetett a 8. illetve a 9. maci is.
Egy szabásminta alapján készítem mindet, de még két egyforma nem sikeredett. Most is lett egy határozott fiú. illetve egy lány maci.
Tudják ezek a játékok, hogy kiknek készülnek, azt már kitapasztaltam.
2011. december 27., kedd
Porcelánbaba kalapban
Kamilla unokahúgomnak horgoltam névnapjára egy kalapot, és egy hozzá illő sálat, saját festésű, saját fonású fonalból.
A sálat nem tekertük a nyakára, de kalapos fénykép azért készült róla!
2011. december 24., szombat
2011. december 21., szerda
Szatyrok kislányoknak
Egy testvérpárnak készítettem ezt a két kis szatyrot.
Tulajdonképpen a sütis anyag a domináns, én azon kívül, hogy megvarrtam, nem sokat tettem a dologhoz, talán csak a farkasfog az, ami "extra".
2011. december 19., hétfő
Bogyócicák
Nekem nagyon a szívem csücskei ezek a meggymag-párnák, de olyan kevesen látnak benne fantáziát.
(Sajnos)
Ezért is okozott akkora örömet, hogy a múlt héten kaptam egy kedves megbízást két cica megvarrására.
Hát Ők azok, elkészültek.
Már várják, hogy elutazhassanak új gazdájukhoz.
2011. december 14., szerda
2011. december 8., csütörtök
Ezt tanítani kellene az iskolában!
Nézzétek meg ezt az előadást, kb. 45 perc, három részben feltöltve.
Jó lenne, ha minden gyerek hallhatna erről már az iskolában is, de amíg ez nincs így, addig legalább mi szülők, nagyszülők tudjunk Nekik okosat mondani.
2011. december 7., szerda
Minimal
6 db kockás szív, két ág borostyán, és néhány csipkebogyó gally.
Ilyen koszorút készítettem az idén az ajtónkra.
2011. december 6., kedd
Az elmúlt héten...
...kötöttem, horgoltam. Főleg ajándékokat.
Ez a sapka pont nem ajándék, és nem is valami bonyolult dolog, mondjuk nem egy csipkekendő, sőt nem is zokni, de azért én büszke vagyok rá, mert a tetején hat helyen fogyasztottam.:-)
Annyira szeretnék megtanulni JÓL kötni. Rajta vagyok a témán...
Mikor Barka Gabinál jártam "üzleti ügyben" összefutottam Ninával. Mindig nagy csodálattal nézegettem a blogját, és igencsak kíváncsi voltam, hogy ki bújhat meg e mögött a gyönyörűséges blog mögött.
Pihekönnyű horgolt csillagokat mutatott, amiket "Vattacukor" fonalból készített.
Ugye nem is kell mondanom, hogy én is elcsábultam egy-egy gombolyag "Vattacukor - hófelhő, illetve porcukor fonalra.
Ez pedig tényleg ajándék lesz, nem is írok róla (most) többet.
Leginkább csak a leltár miatt rakom ide.
2011. december 2., péntek
Karácsonyi vásárra készülök
Gyerekeim iskolájába az idei Luca napi vásárra nem varrományokat viszek, hanem szappanokat.
Elkészültek az utolsók is.
Levendulás, növényi olajos szappanok:
Elkészültek az utolsók is.
Levendulás, növényi olajos szappanok:
szintén ua. összetevők:
és megrendelésre levendulás - kecsketej szappanok.
2011. november 25., péntek
2011. november 22., kedd
2011. november 19., szombat
Karácsonyfadíszeim Stahl Juditnál!
Néhány napja levelet kaptam "Stahl.hu csapatától", hogy az ünnepi rovatukba helyet kaphatok én is.
Azt kérték csak, hogy kevés alapanyagból valami könnyen elkészíthető díszt, dekorációt készítsek.
Illatozó karácsonyfadíszeket varrtam.
ITT olvashatjátok a cikket.
Azt kérték csak, hogy kevés alapanyagból valami könnyen elkészíthető díszt, dekorációt készítsek.
Illatozó karácsonyfadíszeket varrtam.
ITT olvashatjátok a cikket.
2011. november 17., csütörtök
Este van, sorsoltam!
Random Integer Generator
Here are your random numbers:
187
Timestamp: 2011-11-17 15:33:01 UTC
A 187. olvasom COMPOT!
Gratulálok!
Íme a nyereményed: "levendulás" fonal és egy levendulás szappan.
Compot, kérlek írd majd meg nekem levélben a címedet, hogy postára tudjam adni az ajándékodat!
A Facebookon is sorsolok.
A Facebookon is sorsolok.
2011. november 15., kedd
Újra...
nem én találtam fel a spanyolviaszt (sajnos).
Zsunál találtam a fonalgombolyító leírásánál, hogy a felgombolyított fonalból veszteség nélkül (és nagyon egyszerűen) lehet cérnázni a két végétől kezdve.
Igaz, hogy (még) gombolyítóm nincsen, szorgos kezeimmel gombolyítok, de cérnázni biztosan ebből is lehet. Kipróbáltam, nem ért csalódás. Nagyon klassz. Nem kell kétfelé gombolyítani a fonalat.
Én most annyira örülök ennek!
2011. november 11., péntek
Búzakorpás keksz
Tudom, hogy a teljes kiőrlésű kenyér nagyon egészséges, és teljesen jogosan feltételezhetitek, hogy aki maga őrli a búzáját, annak a családja biztosan ilyen nagyon egészséges kenyeret eszik.
Hát nem! Én kiszitálom a korpát a lisztből, mert a gyerekek azt a fajta kenyeret nem annyira szeretik.
Csak gyűlik a sok korpa, csak gyűlik.
Tavaly még volt kinek adnom, de idén nem tart egy ismerősöm se disznót.
Aztán eszembe jutott egy jó kis zabkorpás keksz recept, amit már régen nem készítettem, de most búzakorpával helyettesítettem a zabkorpát.
Szerintem még finomabb is, a búzakorpás keksznek kicsit diós íze lett.
recept, ahogyan én készítem:
250 g vaj (esetleg Ráma)
250 g cukor
2 tojás
250 g liszt
200 g korpa
2,3 dl tejföl
3/4 zacskó sütőpor
lehet belerakni durvára aprított diót, csokoládét stb.
180 fokos előmelegített sütőben sütjük a kanállal kiszaggatott "plecsniket". Vigyázzatok, mert nagyon "lepényedik".
Nagyon finom, próbáljátok ki!
180 fokos előmelegített sütőben sütjük a kanállal kiszaggatott "plecsniket". Vigyázzatok, mert nagyon "lepényedik".
Nagyon finom, próbáljátok ki!
2011. november 10., csütörtök
Ajándékozok! - Módosítva!
Névnapi játékot hirdetek!
Kísérletképpen fontam/sodortam egy kicsit vastagabb fonalat, ami azt jelenti, hogy 100 g - 75-80 m.
Ezzel a gombolyag fonallal és egy meglepetés szappannal szeretnék kedveskedni valamelyik rendszeres olvasómnak.
Nem szükséges megjegyzést hagynod, persze nagyon örülök annak, ha kapok, de nincs ilyen kritérium. Sőt az sem feltétel, hogy "tetszikeld" a facebookon a KATBO-t, de ha megteszed, nagyon megköszönöm.
Egy hét múlva sorsolok. (2011.11.17. este)
ui: kicsit módosítok az fent leírtakon.
Két fonalat, és két szappant sorsolok ki, tehát két nyertesre való ajándékom van.
Az egyiket az itteni, a másikat a KATBO - facebookos "rendszeresen odalátogatók" között. (hisz mindkét "gyerekemet" egyformán szeretem :-) ).
2011. november 8., kedd
2011. november 7., hétfő
Körtés-omlós
.
Nagyon sok érdekes információt találtam erről a gyümölcsről ITT!
Érdemes bele-bele olvasni!
A teljesség igénye nélkül:
"...Az érett körte enyhíti az emésztőcsatorna gyulladásait, szabályozza a bélműködést. Emésztést segítő hatása miatt beiktathatjuk fogyókúrás étrendünkbe is. A körte vizelethajtó anyagai elősegítik a mérgek kiürülését a szervezetből. Naponta három-hat pohár körtelé elősegíti a hólyaghurut gyógyulását.
-Körte – az almával ellentétben nagyobb a cukortartalma, nehezebben emészthető, azonban magasabb a C-vitamin tartalma. Az ásványi anyagok közül főleg káliumot, magnéziumot, kalciumot és foszfort tartalmaz.
-Fogyasztása nőknek különösen ajánlott, hiszen a benne található bór segíthet a csontritkulás megelőzésében.
-A körtefogyasztás jót tesz az idegnek, oldja a húgykősavat, a káros sólerakódásokat, salaktalanítja a szervezetet. Tartalmaz még vasat és foszfort, rostot, szénhidrátot, fehérjét.
Folytathatnám még,mert annyi hasznos információt tartalmaz az az írás.
A hihetetlen mennyiségű körténkből főleg befőtteket készítünk, amit mindenki nagyon - nagyon szeret húsok mellé, és édességnek is. Sokat teszünk félre feldolgozás nélkül is, a körte nem igényel tartósítást.
A többiből átlátszó, zamatos ital készül, aminek fogyasztásából a gyerekek kimaradnak. :-)
Most egy olyan receptet szeretnék Veletek megosztani, amiből a gyerekek nem kell, hogy kimaradjanak!
Egy omlós (bögrés) tésztát körteszeletekkel:
recept, ahogy én készítettem:
1 bögre fehér rozsliszt (természetesen a fehér búzaliszt is nagyon-nagyon jó)
1 bögre joghurt
3/4 bögre olaj
4 dkg cukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
A szárazanyagokat összeszitáljuk, a folyékonyakat külön tálban összekeverjük, aztán az egészet összedolgozzuk.
Beleöntjük egy tűzálló tálban tetejére körteszeleteket pakolunk és az egészet megszórjuk egy kevéske kristálycukorral.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 50 perc)
2011. november 6., vasárnap
Új fonalak
Egyet félretettem magamnak, mert festés közben egy kis helyen sajnos összefogta egy másik motring fonal.
Több motringot festettem kérésre, de pár guriga azért felkerült a MESKA-ra is.
Több motringot festettem kérésre, de pár guriga azért felkerült a MESKA-ra is.
2011. november 5., szombat
Diókopáncs
Messziről olyan volt, mintha a kosárban érett szilva várná, hogy lekvárt főzzünk belőle.
Közelebbről már jól látszik, hogy ez nem szilva, hanem a diószüretünk eredménye.
Micsoda szerencse, hogy rajtamaradt a dión a ruhája, így nem kellett külön összeszednem a fonalfestésre szánt diókopáncsokat.
A fotón a két motring fonal közül az egyiket nem "piszkáltam" csak a diókopáncsos festőlébe került, a másikat viszont vasgálicos lében még utólag kicsit megáztattam.
Gyönyörű színe lett mind a kettőnek.
2011. november 4., péntek
Joghurt itthon
Tudom, hogy lehet joghurtot jó minőségű kész "házi" joghurtból is készíteni, de nekem az nem sikerült.
Viszont vásárolt probiotikummal már egy ideje készítek joghurtot, mert egy kedves ismerősöm a nyáron rám erőszakolta az Ő általa vásárolt adag felét. Hálás vagyok Neki ezért! : )
Hihetetlen finom.
A tejet felforralom, aztán visszahűtöm. 40 fokos sütőbe beteszem abban a lábasban, amiben felforraltam. Beleszórok egy késhegynyi/morzsányi joghurtkultúrát. (annyira minimális kell bele, hogy én nem szoktam pontosan kimérni. Sajnos már nem is tudom a pontosan megadott arányt.)
Ebben a 40 fokos sütőben pihenget 6-7 órát.
Mikor jól "beállt", üvegekbe szedem, amiknek az aljára gyümölcsöt kanalazok.
Természetesen mehet bele méz is, és egy egészen pici só. De tényleg csak nagyon pici.
Szívből ajánlom Nektek ezt az oldalt, itt a joghurtkultúra is beszerezhető.
Hihetetlen finom! Próbáljátok ki!
Viszont vásárolt probiotikummal már egy ideje készítek joghurtot, mert egy kedves ismerősöm a nyáron rám erőszakolta az Ő általa vásárolt adag felét. Hálás vagyok Neki ezért! : )
Hihetetlen finom.
A tejet felforralom, aztán visszahűtöm. 40 fokos sütőbe beteszem abban a lábasban, amiben felforraltam. Beleszórok egy késhegynyi/morzsányi joghurtkultúrát. (annyira minimális kell bele, hogy én nem szoktam pontosan kimérni. Sajnos már nem is tudom a pontosan megadott arányt.)
Ebben a 40 fokos sütőben pihenget 6-7 órát.
Mikor jól "beállt", üvegekbe szedem, amiknek az aljára gyümölcsöt kanalazok.
Természetesen mehet bele méz is, és egy egészen pici só. De tényleg csak nagyon pici.
Szívből ajánlom Nektek ezt az oldalt, itt a joghurtkultúra is beszerezhető.
Hihetetlen finom! Próbáljátok ki!