Termékeim

2015. február 27., péntek

Festett fonalaimból...

Gerika ismét gyönyörűséges babafotózási kellékeket készített.





2015. február 22., vasárnap

Karmantyúbaba

Tegnap délelőtt tavaszi nagytakarítás, aminek keretében megújult a konyhaablak dekorációja is, délután pedig szövés. Itthon nincs időm szőni, mint ahogyan a többieknek sem, ezért szeretjük annyira ezeket az összejöveteleket. Jókat beszélgetünk, és közben jár a kezünk. 
Tegnap karmantyú babáztunk. 
Hamarosan mutatom, hogy mi is lett belőle, csak még a haját fel kell rá varrjam. 



... és már itt is van hajasan. :)




A konyhaablakomból

Hamvazószerdával elkezdődik a húsvéti ünnepkör, ezért dobozokba kerültek a téli ablakdekorációim is. Felváltották őket a tavaszik, húsvétot váró apró dísztárgyak.

az első részletfotó:


2015. február 19., csütörtök

Torkos csütörtökre való bejegyzés

Hamvazószerda után van még egy napunk, hogy nagyokat lakmározzunk. :) Ez a nap pedig a "torkos csütörtök".

Amit most megosztok veletek, az nem a klasszikus értelemben vett lakmározós menü, de van egy nagyon különleges összetevője mindháromnak, ez pedig, hogy mind itthon készült.

Tehát ennél fogva igazán nevezhetjük nagyon exklúziv ételeknek. Régen persze ez nem így lett volna, de ma, amikor a kekszes zacskóra ráírják, hogy "100 % TERMÉSZETES eredetű összetevő" - miért miből másból kellene, hogy készüljön az ételünk, mint természetes eredetű összetevőből? - igencsak különlegesnek számít.

Tehát ne legyenek illúzióink.


A szalámit* leszámítva a másik két ételt MINDENKI el tudja magának otthon készíteni, és újra arra buzdítok mindenkit, hogy tegye ezt meg.

A sajtkészítésről már írtam ITT - nézzétek meg, mert nagyon egyszerű, és nagyon finom.
Annyival pótolnám ki az akkori bejegyzésemet, hogy sajtoltót ITT is vehettek, nem beszélve a helyes préselő edényekről.

Kenyeret én saját magam által őrölt búzából sütöm, de az sem olyan fontos, hogy legyen otthon házimalom, meg búza .
A lényeg, hogy még a sima fehérlisztből készült kenyér is sokkal egészségesebb, táplálóbb, mint a lisztjavítószerrel, térfogatnövelővel készült kenyerek.

Asszonytársak rajta!
Mindenkinek jó étvágyat kívánok a házikenyérhez, és a házisajthoz! :)

* ha esetleg valakinek rendelni támadna kedve a szalámiból, nyugodtan írjon privátban.
Írásban egyeztetünk.


2015. február 18., szerda

Festett fonalam

Gerika Design ilyen gyönyörűségeket készít a fonalaimból. :)


Hihetetlen puha natúr gyapjúszálat festek meg, amit miután megszáradt, átsodrok a rokkámon, így készülnek ezek az egyágú, rusztikus textúrájú fonalak.

2015. február 16., hétfő

Hétfő délelőtti meditáció

Hétfő délelőttjeimet mostantól nagyon jó társaságban töltöm majd.
Két remek asszony, és egy marék gyapjú.

A nemezeléshez már annyiszor hozzákezdtem, de valahogy nekem olyan ingoványos ez a terep.
Most megkértem a barátnőmet, aki nemezelés oktatásával is foglalkozik, hogy tanítson meg engem úgy nemezelni, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. 


Az első foglalkozás eredménye az ALMA.

Néhány kézműves, akiknek nagyon szeretem a munkáját:
(képekre kattintva az eredeti oldalra jutni)

 Gera Klára

 Mihály Eszter

 Hendimédi

 Kostyál Erika


Ez a videó az egyik nagy kedvencem...





és egy másik teljesen más hangulatú:

2015. február 15., vasárnap

Ínycsiklandó túrófánk

Még gyorsan a nagyböjt előtt egy jó kis fánkrecept.

Az anyu sütötte, a receptet is Tőle kértem, viszont enni, már én ettem. :)




2015. február 13., péntek

Domain-aldomain, és a kötlséghatékonyság

A pozicionálás marketing szempontból nagyon fontos feladat.
Ezt tudjuk szerintem mindannyian, akik egy kicsit is foglalkoznak azzal, hogy hogyan találjanak a termékeiknek piacot.

Weblap készítés szempontjából van egy nagyon költséghatékony megoldás több weblap üzemeltetésére, főleg, ha valamilyen szinten kapcsolódnak egymáshoz a tevékenységek.
Elég, akár az is, ha a nevünk, mint "márkanév" köti őket össze.

Ez a megoldás pedig az aldomain létrehozása.
Egy domain név alatt, több aldomaint is létrehozhatunk.

Így készítettem el Móró Barbi angol verziós honlapját is, ahova az anyahonlapról egy gombnyomással eljuthat az olvasó, illetve magamnak a szappandesszert.hu domain név aldomainjaként készítettem egy esküvői témára pozicionált honlapot.




Jelen esetben mindkét példa ugyanazt a felületet mutatja a domain név, illetve az aldomain név alatt futó honlapoknál is, de természetesen ezek lehetnek teljesen különbözőek.

Pl. a vizsgamunkáim is ilyen aldomainekre készültek.
Teljesen más felületek, teljesen más tartalommal:

 Zenebona


virag.katbodesign.hu

 White Chocolate
proba.katbodesign.hu


2015. február 11., szerda

2015. február 10., kedd

Kender törölköző


Mi (néhányan a családban) len törölközőt használunk, amiket a Feketetói Vásárban szoktunk venni.
(nincs szükségünk testradírra, az biztos :) )

Tavaly vettük ezt a csoda kender törölközőt is, amit szintén még soha nem használt senki.  Lekerült a szövőszékről, összehajtogatták, és elrakták a kelengyék közé, várta jobb sorsát.
 Az lett a jobb sorsa, hogy hozzám került. :)

Raktam ide, raktam oda, de végül mindig visszaraktam a lóca aljába.
Ma viszont kb 2 perces munkával párnahuzattá alakítottam.





Bármikor visszabontható, ha mégis megszületne a fejemben az a bizonyos zseniális ötlet.
Addig marad a párna.




2015. február 3., kedd

Január, február, itt a nyár

Ismerjük mindannyian.
Itt van végre a február.
Az idén is nagyon hosszú volt a január, de a konyhaablakom kisegített az év eleji letargiából.
(meglepő módon egész hónapban jó hatással volt rám :) )

Azért örülök, hogy végre vége!

Tele van a levegő energiával, bár hideg van reggelente, de süt a nap, és illatoznak a lakás  különböző pontjain nyíló jácintok is. :)

Biztosan többen is elkezdtétek már gyűjtögetni a tavaszi hangulatú dekorációk ötleteit az interneten.

Én is ezt tettem!

Nagyon sok jó ötletet találtam, de a mai bejegyzést a "mobiloknak" szentelem.

Tavasziasak:






légiesek:


 gyerekesek:











romantikusak:







 Fotókat az interneten találtam.
Nagyon sok inspiráló ötletet közül lehet választani.

Táskafül karikából tökéletesen elkészíthetjük a "mobil" vázát, amire damil segítségével felakaszthatjuk a papír, filc, vagy egyéb más anyagból kivágott alakzatokat.
A táskafül karika nem hajlik, nem deformálódik.



Kínálatomat ITT nézhetitek meg, és egyszerűen meg is rendelhetitek.



Jó munkát kívánok mindenkinek! :)








2015. február 2., hétfő

Baktus elkészítésének leírása




Nagyon praktikus minta, mert csak arra kell figyelni, hogy amikor elérkezünk a gombolyagunk feléhez, akkor a szaporítások helyett fogyasztani kell a sorokat.

A kötés lényege annyi, hogy minden negyedik sorban szaporítunk egy szemet az utolsó szem előtt, miután elértünk súlyban a gombolyag feléhez, akkor lekezdünk minden negyedik sorban fogyasztani.

Hát ennyi az egész.

Baktusom

A vasárnapi kötögetésen




elkezdtem életem első baktus kendőjét,



amit pár nappal később be is fejeztem. :)



Nem haladtam őrült tempóban, kiélveztem a lazítás minden másodpercét. :)
Igazi beszélgető,  társasági kötésminta.
Én az ilyet szeretem. :)