Termékeim

2017. április 12., szerda

Csak egy kis karcolás

Ma a hagyományos tojásdíszítési eljárások közül a karcolásos módszerről szeretnék szólni.


Ennél az eljárásnál a tojás megfestése az első lépés.
Érdemes sötétre festeni a tojást hagymahéjjal, ekkor szépen látszik majd a karcolás. Ahhoz, hogy a tojásunk ne zápuljon meg, főzzük a tojást a festőlében minimum 30 percig, majd hagyjuk kihűlni őket.

Én faragó kést használtam, de kézimunkaolló, vastagabb tű, vagy a szike is kiváló erre a feladatra.



Vastag héjú tojást válasszunk a karcoláshoz. Ajánlatos eleinte gyakorolni, ne a legszebb alakú tojással kezdjünk. Hamar rááll az ember keze.

Íme egy kis kedvcsináló:







Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. :)