Keresés

Cikk rólam Lakbeartől


(eredeti cikket az alábbi linken láthatjátok: » Lakbear cikk rólam

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Nem az üveghegyen túl lakott, hanem egy nagyvárosban, de ez a nagyváros túl kicsi volt szabad lelkének. Ahogy felcseperedett épp olyan anyuka vált belőle, mint amilyen közületek is sokan. Sok- sok évnek kellett eltelnie mire, végre mert önmagában hinni és elkezdte a vágyait a kezén keresztül kieregetni a valóságba. A benne rejlő kreativitás egy holdfényes éjszakán végképp kikéreckedett belőle. Réka egymaga teremtett birodalmában elfér az általa készült háziszappan, a varrott mackó, az újraélesztett hokedli, a weboldaltervezés, de még a saját maga fonott gyapjúszál is. Ezt a birodalmatKatbo-Réka naplója néven ismerheti már a közönség. PRivát PRovance néven pedig sajátos életszemléletét ismerteti meg olvasóival. A képeknél látni fogjátok, hogy egy modernkori polihisztorral állunk szembe. Amikor az őt bemutató írásomat elkezdtem írni, elsősorban a szappandesszertjeire akartam fókuszálni. Ám ezzel nem lenne teljes eme tettekre kész ember portréja. Három leánya közül Katica a legkisebb 9 éves és nagyon szeret sütni, főzni új recepteket kreálni. Zsófi 16 éves és elképesztően egyedi formavilággal rajzolja figuráit. Piel & Pelle néven saját márkát is kialakított édesanyjával, így alakjai megjelennek különböző használati és dísztárgyakon is. Nagy álma, hogy mesekönyv illusztrátor legyen. Panni a legnagyobbik gyermek 19 éves népzenész (népi furulya, népi hegedű), defantasztikus fotós is egyben. Képeiből én is válogattam nektek néhányat. Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk mi minden az, melyet Réka megteremtett, saját és gyermekei, na meg a mi örömünkre. Éljen az élet, éljenek az alkotó nők!
 katbo_2.JPG
Réka nagy szerelme a szappanok készítése. Úgy nevezi a tevékenységét, hogyszappancukrászat. Mindez kísérletként indult, ma rengeteg megrendelést bonyolít rendezvényekre, esküvőkre. Csak egy baj van velük, nem ehetőek pedig az ember megenné őket.


Személyes kedvenceim a Réka által varrt mackók. A családban minden gyermekkapott egyet, sőt a barátok kicsinyei is.

katbo_4.jpg
Katica a legkisebbik leánya Rékának, szinte mindig együtt sütnek, főznek. Rengeteg receptet mutatnak nekünk, ha felkeressük valamelyik oldalukat.

katbo_5.jpg
Ha saját weblapot, logót vagy névjegykártyát szeretnél Réka ebben is partner. A képen egy megrendelőjének készül logó és weboldal megvalósult arculatát láthatod. Réka dizájn stúdiójáról Itt olvashatsz többet.


Most sorba vesszük ezeket az elképesztően ennivaló szappanokat.


Közeleg a húsvét, jó ajándék kicsiknek és nagyoknak is.


Csodás színek, gyönyörűek így együtt.


Szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni.


Réka nem csak desszertszappanokat készít, hanem kecsketejes gyógyszappanokat is.


.....olyan éhes lettem.....

katbo_12.jpg
Ezek a szappanfüggők roppant népszerűek, mondjuk nem csodálom.

katbo_13.jpg
E levendulás szépségnek intünk egy pápát és átnyargalunk Réka otthonába. Szétnézünk ott is kicsit.

katbo_14.jpg
Kopp-kopp van ott valaki?

katbo_15.jpg
Van bizony, egy őzike, aki egy Réka által festett állványon pihen.


Szeretjük az ilyen egyszerű ötleteket. Egy kis lenolaj és készen is van a polc.

katbo_17.jpg
Réka időről időre átalakítja az otthonuk hangulatát. Maga kárpitozza újra a kanapékat és ő varrja az egyéb kiegészítőket is.

katbo_18.jpg
Szeretem a hangulatot, amit Réka otthona áraszt. Békés és nyugalmas, ahol a csendet is lehet hallani.


Sokszor a legnaturalisztikusabb megoldásokat választja. Frissen csiszolt fafelület és egy kis lenolaj.

katbo_20.jpg
A szappanbirodalom egy pihenő szeglete, néhány műhelykép.

katbo_21.jpg
Itt készülnek a gyönyörű szappanok. Nagymamámnak épp ilyen kredence volt, csak a klasszikus világoszöld kivitelben.

katbo_22.jpg
Réka egy teljesen felújított tálalója. Gyönyörűen koptatta vissza a felületet, ahogy én szoktam mondani, perfekt.

katbo_23.jpg
A konyha tésztás sarka, itt készülnek lisztes dolgok. Természetesen ez a szeglet sem jöhetett volna létre, ha nincs Réka.

katbo_24.jpg
Falon függő stelázsi, szépséges tárgyakkal megrakva.

katbo_25.jpg
Legkedvesebb képem Réka otthonának fotóiból. A hangulata teljesen rabul ejt, és az a zománcos kuglófsütő külön szerelem.


Zsófi éppen rajzol, egy újabb szépség van készülőben. Ilyen fiatalon, ilyen karakteres formavilággal...le a kalappal!


Piel & Pelle noteszok, melyeket Zsófi saját kézzel készít és mindegyik egyedi darab.

katbo_28.jpg
Ékszerek is készülnek ezekkel a figurákkal.


Sőt még kézzel festett dobozkák is.

katbo_30.jpg
Egy családi teadélután házilag készített filterei, melyekhez rövid életbölcseletek is tartoznak.

katbo_31.JPG
Nagykörű a család egyik meghatározó települése. Hétvégi házuk volt itt és rendszeresen járnak a helyi Cseresznye fesztiválra, ahol kézműves vásár is van.


Réka egyik kedvenc időtöltése a varrás, mint ahogy mackókat is készít, se szeri se száma varrott holmijainak.


Igazi cicapárnák.


Néhány mackó ismét.

katbo_35.jpg
Szép pénztárcák és kincstartók.

katbo_36.jpg
Figurás levendulapárnák.


Horgolt takarók.


Praktikus táskák.

katbo_39.jpg
Csodás blúzok és még ki tudja mennyi mindent varr Réka. Hihetetlenül sokoldalú személyiség, többször átnéztem már az anyagát, mégis mindig elképedek.


Saját maga fonja gyapjúból fonalait, melyeket ő maga is fest. A GerikaDesigntöbbször használta már az ő fonalait babaholmik elkészítéséhez.


Réka workshop foglalkozásokat is tart. Hol kötőset és horgolósat, hol főzőset. De habaktust szeretnénk azt is megtanulhatjuk tőle.


Réka fonalaiból remek babasapkát is lehet készíteni.

katbo_43.JPG
Réka fekete ribizlivel festett gyapjúfonala melyet saját maga font meg rokkán.


Készül a saját fonal.

katbo_45.jpg
A volt nagykörűi ház udvara, idillikus és romantikus. Nagyon szeretem ezt a fotót!

katbo_46.jpg
Katica a legkisebbik leány, aki nagyon szeret édesanyjával együtt főzni.


Például almarózsát.


Vagy csak írókázni egyet, húsvétra.


Nem egyet, vagy százat.


Vagy sütni egy finom fánkot, amit én nagyon szeretek.

katbo_51.jpg
A három leány legnagyobbika Panni, most néhány elképesztően szép fotót mutatok tőle.

katbo_52.jpg
Nem írom le a képek címét, csak élvezzük a látványt. Panni képeit itt tudod megnézni.

katbo_53.jpg
Zseniális képei vannak, órákig nézegettem őket!


Csodás fotó, nagyon szeretem a portréit.


Ez a tűzőnapos délutáni hangulat....gyönyörű.


Kedvenc képeim egyike Panni fényképalbumából.


És végül a négy nő, akik egy általuk megálmodott és megteremtett csodás világba engedtek bepillantást nekünk. Köszönjük szépen!
És még egy utolsó gondolat itt, amit már Réka tett hozzá ehhez a történethez. Köszönöm neki.

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

30napos access consciousness adomány advent adventikoszorú agyagozás ajándék ajánló akác álomfogó angyalhívó apróságok aranytej ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bejgli bodza bodzabogyó bulletjournal búza c9 cica cikk címkefonal cukorvirág csak úgy csakúgy család cser kiadó cseresznyeékszer Csillaghegyi gyapjúnap csipkebogyó csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás ecet édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek érmelegítő évértékelő évkör évtervezés ezüstnő feketetóivásár fermentálás fessünk festőnövényekkel festés festőnövény fittrecept fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók freeform frisstészta futás fürdőszoba gasztronómia gézkendő gomba gondolatok görögdinnyehéj gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngykötés gyöngyszövés gyurma gyümölcsecet hagyomány hálószoba házi patika háziállatok háziecet henna herbatea hímzés hírlevél holdállás homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen hummusz húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap kamilla karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karikaötletek karmantyúfa Kati süt kelttészta kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség komposztálás konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand magamemelem magtej maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz menta merjőszülni MESKA mézeskalács minimalizmus muskátli műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 napló nappali natúrkozmetikumok nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés növényitejes szappan nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ÖkosNő öltözködés önismeret ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork páva pávafüli pávakollekció pénztárca Piel & Pelle polimer PRivátPRovence-NK2.0 programok programozott ásványok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu skanzen smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szépségápolás szezámmag szilveszter színek szójaszappan szokások szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítókúra tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep vadvirág valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegeta vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zabkorpa zerowaste zöldturmix