Keresés

2008. november 10., hétfő

újra táblácskákról


Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen, sokatokat érdeklő dolgot sikerült megmutatnom.
Nagy érdeklődésre való tekintettel, akkor egy kicsit részletesebben a táblácskákról.

Az egész úgy kezdődött, hogy nagyon tetszenek ezek a Country painting oldalak. Nagyon szívesen készítenék hasonló dolgokat, de úgy érzem, túl sok beruházással járna. Festékek, ecsetek stb.

Gazdálkodjunk abból, amink van. Textil és némi festék + egy ecset.
Én nem tudom más hogyan csinálja, csak azt tudom leírni, hogy én hogyan fogtam neki.
Kiindulási alap, egy teáztatott textil. Jelen esetben Simon Úr (06-94-594-154) féle "legvékonyabb".
Utána megrajzoltam a feliratot és a mintákat ezzel a sima, rostirónnal.A minták teljesen egyszerűek, szerintem hasonlókat bárki meg tud rajzolni, de ha mégis úgy gondoljátok, hogy ez probléma, kell venni egy karácsonyos színezőt, a textil alá rakva biztos, hogy remekül átmásolható.

A babáknál az arcot akril festékkel szokták megfesteni, így én is azzal festettem ki őket. Kipróbáltam sima vízfestékkel, azzal is lehet. Mosni ezt ígyse-úgyse szabad, mert a rostirón víz hatására szétfut. Festés közben is volt ahol szétfutott, de néha kifejezetten jót tett a képnek.
Ha valaki tudna jobb eszközt a minta megrajzolásához, azt szívesen venném, mert, ha mosható, akkor bármibe "bedolgozható" lenne.
Én nem is gondolkoztam rajta még túl sokat, mert a fa táblácskán úgysem nagyon lehetne mosni. Ez nem egy hosszú évszázadokra készült "műalkotás".
Colette, hidd el, ez még a textil képeslap ragasztásánál is egyszerűbb. Nagyon gyors és egyszerű technika. (évek óta textillel díszített képeslapokat ragasztunk a gyerekekkel a suliban)
Hunszil, a fa táblácska felajánlást nagyon köszönöm, de nekünk is van, csak elő kell keresni. Inkább Te is készíts belőle valami szépet és mutasd meg nekünk.

Kastan, köszönöm szépen:-))

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix