Ez az étel azon kevés karalábés ételek egyike, amiket már gyerekként is szerettem.
Szeretett szomszéd néninktől tanulta az anyu.
Felteszek a tűzre főni egy fazék vizet, amibe beleaprítok egy fej vöröshagymát, sózom, és vegeta helyett én szárított zöldség keveréket szórtam bele.
Amíg felforr gyorsan összeállítom a húsgombócokat:
1,5 kg darálthús
1 tojás
1 marék nyers rizs (van, amikor félig megfőzöm a rizst és akkor nem teszek bele vizet)
1 kanál víz
só
bors
fokhagyma
vegeta / szárított zöldségmix
petrezselyem (én most friss petrus helyett Napmátka féle pestot raktam bele.
(az enyémben nincs se sajt, se dió)
Forrásba lévő vízbe belekerülnek a húsgombócok.
Miután megfőttek, kikanalazom őket a vízből és a felkockázott karalábét zuttyantom a helyükre.
A zsenge karalábé rövid időn belül megfő, tejfölös-tejszínes habarással besűrítem.
A végén rakom vissza a gombócokat.
Tálalás előtt legalább fél órát pihenkéljenek a gombócok a lében. (addig mi is nyugodtan pihenkélhetünk)
Keresés
2009. május 16., szombat
tartósítás