Keresés

2010. február 2., kedd

Minek nevezzelek?

Korábban, amikor még "csak" a varrógép jelentette az egyedüli "mentsvárat", ahol kivarrhatom magamból az "aznapot", komolyan idegesített, ha az értékes szabad perceimet a TV előtt kellett töltenem és még a film is unalmas volt. Ugyanis nálunk a TV nézés közös családi program, mióta  (2002-ben) a férjem egy jólirányzott mozdulattal elvágta a kábelt, amin beáramolhatott a lakásba az a rengeteg, "fontos" információ, amit csak egy TV-adás tud hozni.
Azóta  mi választhatjuk ki, hogy éppen milyen unalmas vagy kevésbé unalmas DVD-t nézzünk meg. (milyen régen láttam én olyan igazán jó filmet)

NADE, mióta a szalagok, fonalak bűvkörébe kerültem, kifejezetten szeretem az unalmas filmeket, mert kitűnően lehet közben hímezni. Olyan, mint a népmesében, ott is vagyok,  meg nem is. A kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.

Tegnap ezt a tűpárnát(?) készítettem. Ez életem második olyan xszemes munkája, amit nem kongréra, hanem hímzővászonra hímeztem. (Az első egy kis zsákocska volt,  de arról nem készült fotó, pedig nagyon kedves a szívemnek, mégiscsak az volt az "elsőszülöttem".)Ma Gyertyaszentelő Boldogasszony napja van. Tavaly már írtam róla, ha szeretnétek újra olvasni, itt megtehetitek.

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel