Keresés

2010. február 23., kedd

Vetemény

A városi kertünk mégha egy darabig olyan képet is mutat, hogy van értelme vele foglalkozni, ősszel rendre megfogalmazódik bennem, hogy ez volt az utolsó év, hogy én céklát, répát, gyökeret, zellert, karalábét, stb. neveljek.
A piacon mindezeket megkapom az aranyos nénikétől, akit még segítek is azzal, hogy Nála vásárolok.
Ez a gondolat tavaly ősszel újra megfogalmazódott bennem, mert nagyon silány lett a termés.
Aztán meg egész nyáron szinte alig vagyunk itthon.


De amikor eljön a tavasz és megérzem az illatát, nincs menekvés. Újra elkezdem nézegetni a magjaimat. Nem tudok szebb látványt elképzelni egy tetszetős veteményesnél. (persze tudom, ez teljesen szubjektív, van akit egy havas hegycsúcs hoz lázba...)

Hát nem gyönyörű?...és kb egy hete megéreztem a tavasz illatát... és úgy határoztam,  hogy az idén Pesten csak egy pár tő paradicsomot és esetleg cukkinit fogok termeszteni, most a nagykörűi házunk földje mutathatja meg, hogy mit tud.

Tavaly a krumplinak lett föltörve egy darabka föld...az idén még egy kisebb konyhakertnek valót is feltöretek Gáborral...

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel