Keresés

2011. november 11., péntek

Búzakorpás keksz


Tudom, hogy a teljes kiőrlésű kenyér nagyon egészséges, és teljesen jogosan feltételezhetitek, hogy aki maga őrli a búzáját, annak a családja biztosan  ilyen nagyon egészséges kenyeret eszik.
Hát nem! Én kiszitálom a korpát a lisztből, mert a gyerekek azt a fajta kenyeret nem annyira szeretik.
Csak gyűlik a sok korpa, csak gyűlik.
Tavaly még volt kinek adnom, de idén nem tart egy ismerősöm se disznót.
Aztán eszembe jutott egy jó kis zabkorpás keksz recept, amit már régen nem készítettem, de most búzakorpával helyettesítettem a zabkorpát.

Szerintem még finomabb  is, a búzakorpás keksznek kicsit diós íze lett.

recept, ahogyan én készítem:

250 g vaj (esetleg Ráma)
250 g cukor
2 tojás
250 g liszt
200 g korpa
2,3 dl tejföl
3/4 zacskó sütőpor
lehet belerakni durvára aprított diót, csokoládét stb.


180 fokos előmelegített sütőben sütjük a kanállal kiszaggatott "plecsniket". Vigyázzatok, mert nagyon "lepényedik".

Nagyon finom, próbáljátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Őszi ötletek

Rólam




KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel