Keresés

2012. március 2., péntek

Háromból az első...

Az elmúlt hetekben három féle szappan készítettem: 
Ime az első: BabaszappanKifejezetten kisbabáknak készítettem ezt a szappant, aminek fő alapolaja az olívaolaj, ami    - csökkenti a bőr gyulladásra való hajlamát, gyógyítja és fertőtleníti a sebeket.Tartalmaz még jojobaolajat, (ami erősíti a bőr védelmi vonalát, megköti a nedvességet), avokádó olajat, (Az avokádó olaj 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll. Igen  gazdag A, E és D vitaminokban. Az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.)


Tettem még bele egy egészen picike homoktövis macerátumot is. (homoktövis: felhasználható bőrfertőzés, atopikus ekcéma, akne kezelésénél.Kifejezetten ajánlott égési és fagyási sérülésekre (az egyetlen ismert szer, mely csaknem heg nélkül gyógyítja az égési sebeket), vágott sebekre és napégett bőr kezelésére. Szövetregeneráló, gyulladásgátló és antibakteriális hatását az évezredes tapasztalaton kívül klinikai kísérletek is bizonyították.
Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel