Keresés

2012. április 21., szombat

Újabb szappanjaim

Intim női szappan,
                                                                        
                                                                             - tejsavóval és homoktövises joghurttal


A tejsavó a tejtermékek gyártása után visszamaradó, kiválóan hasznosítható „melléktermék”. Már a régi görögök és rómaiak is ismerték, és használták gyógyításra és szépítőszernek. Egyiptomban Kleopátra csodaszere volt.
A tejsavó is igen kiváló szépítőszer és stabilizálja a bőr savak elleni természetes védőrétegét. A tejben és a tejsavóban található tejsav fertőtleníti a bőrt, és fürdés után sokáig kellemes közérzetet biztosít.

Az intim szappanok kémhatása savasabb az átlagos szappanokénál. Savasságukat általában a tejsavnak köszönhetik. Tejsavat termelnek a hüvelyben található Lactobacillusok is, ami fertőtlenítő hatású, így a kórokozókra kifejezetten káros, viszont a normál baktériumflórát nem károsítja. Ez a lactobacillus található meg a joghurtban .Kecsketej szappan homoktövissel


Kecsketej: A kecsketej több mint 70 telítetlen zsírsavat tartalmaz, valamint Q10 koenzim található benne.Viszonylag alacsony az olvadáspontja, ezért már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt a kecsketejjel készült szappanok, kozmetikumok tökéletes választás a száraz és érzékeny bőr ápolására.
A kecsketej egy természetes forrása az AHA savnak , ami hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti az friss bőr képzését.

Homoktövis:. Felhasználható bőrfertőzés, atopikus ekcéma, akne kezelésénél. Kifejezetten ajánlott égési és fagyási sérülésekre (az egyetlen ismert szer, mely csaknem heg nélkül gyógyítja az égési sebeket), vágott sebekre és napégett bőr kezelésére. Szövetregeneráló, gyulladásgátló és antibakteriális hatását az évezredes tapasztalaton kívül klinikai kísérletek is bizonyították.

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel