Keresés

2012. június 26., kedd

Tészta

Az elmúlt hét kánikulájában az összes kreativitásom a tészta nyújtásában merült ki.
Nagyon egyszerű dolog a házitészta készítése, főleg egy ilyen klassz kis tésztanyújtó  géppel.
Nem kell hozzá más, mint liszt és tojás, na meg egy ilyen gépezet, de az ügyesek sodrófával is szép vékony, egyenletes tésztát tudnak nyújtani. (úgy, mint nagyanyáink)
Én a fehérlisztet a Szabó malomtól veszem. (Érdemes a honlapjukon körülnézni!!!!)
Általában BL 80-as lisztet használok a tésztához is. A receptről csak annyit kell megjegyezni, hogy egy tojás általában 100 g  lisztet vesz fel, tehát ennek tudatában nézzétek a tészta csomagolásán a tojás számának jelölését. Én az 5 fős családomnak 400 g - lisztből (4 tojásból) készítek egy adagnyi tésztát. 


Kicsit hagyom száradni, aztán már mehet is a sós lobogó vízbe.Bármilyen formájú tésztát is készítek, a végén mindig letekerek egy kisebb adagot cérnametéltnek, amit benne is hagyok a főzőlében. Ebből  általában aztán egy kis fokhagymás rántott levest lesz.

Nem megy semmi pocsékba...

Ha többet készítetek, akkor szellős, de nem napos helyen, egy leterített ruhaszárítón kiválóan ki lehet szárítani a tésztát. A nagymamám kamrájában mindig babapiskótás dobozokban sorakoztak a száraztészták.
Vajon ki ehetett meg annyi babapiskótát...?

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel