Keresés

2012. július 4., szerda

Szeretek gazolni! : )

Én tényleg szeretek gazolni...
Ez a nagy szerencsém, mert ha nem szeretnék, akkor is meg kéne csinálni, és akkor milyen nagyon rosszul is esne egész nap görnyedni, és közben morogni, hogy "én ezt mennyire utálom!"
Bár még az is lehet, hogy akkor veteményünk se lenne, mert ha a növényekhez (is) az ember nem szeretettel fordul, azok biztosan nem növekednek olyan szépen!
Viszont akkor ezt továbbgondolva, lehet, ha mégiscsak utálnék gazolni, akkor a gazok éreznék, hogy ki nem állhatom őket és nagy bánatukban még nőni se lenne kedvük. : )
Lehet, hogy most találtam fel a tutit? : )

Akárhogy is legyen, íme néhány kép a szerelmetes veteményemről:

Az első (kisebbik) vetemény, a baromfiudvarral:

Az idén az első vetésből kelt kaprok annyira elvarázsoltak, hogy meghagytam őket dísznek. Még pár napig gyönyörködöm bennük. Majd a másodvetést idejében leszedem, hogy legyen a mélyhűtőben télire finom, aromás kapor.


Paprikák,

Mángoldból most nem vetettem olyan sokat, mert ez a kisebb sor is bőven ellát bennünket annyival, hogy egész télen kitartson a készlet.

Kicsi paszternák:

A paradicsomok gyönyörűek. Rájuk mindig azért vagyok nagyon büszke, mert magról neveljük őket. Ott kezdték az életüket a szoba ablakban:

A szokásos hagyma - répa páros:

A hátsó (nagyobb) veteményes. Ebből a perspektívából nagyon dzsumbujos, sőt más perspektívából is. : )
Itt rengeteg minden nő "magától". Ha lehet, akkor otthagyjuk őket, ahol a "világra jöttek".

Hát ilyen képet mutat most a veteményünk. Tököt, cukkinit most nem fényképeztem. Szegény... pedig szépen adja már a terményeit. És a tyúkok is mennyire szeretik a kikapart magos részét!

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix