Keresés

2012. augusztus 24., péntek

Tenni kell mindig és mindenért - 3

A paradicsom:

Az idén kb. 1 mázsa paradicsomot főztünk be.  Nekünk termett eddig kb. 80 kiló, plussz 20 kilót még vettünk hozzá.Itt egy fotó az egyik paradicsomszüretről:
passzíroztunk:


Aztán ezt éjszakába nyúlóan rotyogtattuk az üstben.
Ebből lett sok - sok paradicsomlé, illetve sűrűbb szósznak való:


Ízesítettünk kifejezetten spagettinek illetve pizzára való paradicsompürét, és az idei év újítása, hogy paprikára is öntöttünk az alap püréből egy kis zellerrel. Télen már csak a gombócokat kell elkészítenem a töltött paprikához.
Van egy fajta, a San Marzano, ami kifejezetten aszalni való.
A régi szúnyoghálónkat alaposan letisztítottuk, arra pakoltuk a kettévágott paradicsomokat, amiket kicsit meg is sóztunk. Tüllel letakartuk őket. A napon gyönyörűen megaszalódtak. itt még nincsenek készen : )


Már az olajban szépeskednek!

Töredelmesen bevallom, hogy nekem nem okoz túl nagy örömet a befőzés, nem is érzek  e téren  nagy kreativitást magamban, de a kukta szerepét szívesen elvállalom.
Szerencsére a családunk másik felnőtt tagja szívesen foglalatoskodik a télire való tartósítással, de 100 kiló az talán már Neki is sok volt.: )
De ezzel is készen vagyunk!!!!Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel