A paradicsom:
Az idén kb. 1 mázsa paradicsomot főztünk be. Nekünk termett eddig kb. 80 kiló, plussz 20 kilót még vettünk hozzá.
Itt egy fotó az egyik paradicsomszüretről:
passzíroztunk:
Aztán ezt éjszakába nyúlóan rotyogtattuk az üstben.
Ebből lett sok - sok paradicsomlé, illetve sűrűbb szósznak való:
Ízesítettünk kifejezetten spagettinek illetve pizzára való paradicsompürét, és az idei év újítása, hogy paprikára is öntöttünk az alap püréből egy kis zellerrel. Télen már csak a gombócokat kell elkészítenem a töltött paprikához.
Van egy fajta, a San Marzano, ami kifejezetten aszalni való.
A régi szúnyoghálónkat alaposan letisztítottuk, arra pakoltuk a kettévágott paradicsomokat, amiket kicsit meg is sóztunk. Tüllel letakartuk őket. A napon gyönyörűen megaszalódtak.
itt még nincsenek készen : )
Már az olajban szépeskednek!
Töredelmesen bevallom, hogy nekem nem okoz túl nagy örömet a befőzés, nem is érzek e téren nagy kreativitást magamban, de a kukta szerepét szívesen elvállalom.
Szerencsére a családunk másik felnőtt tagja szívesen foglalatoskodik a télire való tartósítással, de 100 kiló az talán már Neki is sok volt.: )
De ezzel is készen vagyunk!!!!
De ezzel is készen vagyunk!!!!