mézeskalács recept, és az idei adventi koszorúnk.
ERDÉLYI MÉZESKALÁCS receptje:
60 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
2 tojás
2 ek puha vaj
20 dkg méz
fűszerek: szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, ánizs, gyömbér
Pornemű anyagokat átszitáljuk, jól összekeverjük.
Tojást, vajat, mézet jól összekeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
Jól becsomagolva 1 napot, de legalább 1 éjszakát a hidegen pihentetjük.
200 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt készre sütjük.
Ha maggal szeretnétek díszíteni, akkor még sütés előtt kenjétek be tojássárgájával, és fogpiszkáló segítségével apró magokkal gyönyörűre díszíthetitek. (Nálunk a lányok ezt a módszert szeretik jobban, "fehérezni" én szoktam, bár most Panni besegített ebbe is.)
És akkor az idei Adventi koszorúnkról pár szó.
A kiürült lekváros üvegek, a Svéd búroráruházban kapható számok, és egy veknis szakajtó szolgál az idén "koszorúként".