Keresés

2014. augusztus 30., szombat

Sokat gondolkoztam

Végülis ez egy alkotó blog, mennyire is tartozik ide a magánéletem?
Végülis ez a blog rólam szól, miért is ne tartozna ide a magánéletem, ha nem is minden percemet kivesézve, de nagyvonalakban?

De kire is tartozik az én életem a közvetlen környezetemen kívül?
Viszont a statisztikából látom, ha a hozzászólásokból nem is, hogy még mindig szép számmal olvastok engem nap, mint nap, s megérdemlitek, hogy normális keretek között őszintén szóljak Hozzátok, hogy ne legyen fejkapkodások, "jé, mi van?"-ok.


Szóval vacilálok már egy ideje, hogy mennyire is osszam meg Veletek a magánéletemet, de most, hogy közzétettem a nagykörűi házunk eladóvá válását, úgy érzem, hogy mégiscsak kissé meg kell szólalnom.

Shakespeare-t idézve színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében... 

Nálunk is kissé módosult helyszínnel, kissé módosult szereposztással zajlik ez az életnek nevezett színdarab több, mint egy éve, amit több évnyi "mentsük, ami menthető" időszak előzött meg. 
Tényleg megpróbáltuk mindent...

A szereplők nagy része ugyanaz, de az egyik főszerep helyett két másik szerepkör lépett a színre. 
A helyszínek egyik része is kissé módosult.


Nagyon - nagyon sokat tanultam az elmúlt években.
Teljesen másként látom az életet, az embereket, a helyzeteket.
Az egyik legfontosabb, hogy NINCS JOGOM másokat megítélni. Egyszerűen nincs jogom hozzá, és most teljesen értetlenül, szinte idegenként nézek arra az énemre, aki korábban annyi energiát pazarolt arra, hogy más életével foglalkozzon, azon agyaljon, arról alkosson véleményt, mikor a saját életünk körül pont annyi agyalni való van, ami kitart egy életre. Azt is megértettem, hogy azzal, hogy mások életével foglalkzotam, az agyam tudatalatt mentesíteni akarta magát az alól, hogy a saját életem problémájával kelljen törődnie.  És mostmár tudom, hogy ezzel mások is így vannak. Csak drukkolni tudok nekik, hogy ezt egyszer Ők is megértsék!

Azt olvastam az egyik számomra nagyon tanulságos könyvben, hogy a mi generációnk egy híd generáció a szüleink és a gyerekeink között. A "szűzen férjhez menni" és a mai fiatalok értékrendje között hatalmas a távolság. Nem posztom megítélni, hogy melyik generációnk van igaza, és melyiknek nem, (sőt nincs is olyan, hogy "igaza van") de azt látom, hogy ez tényleg így van. Már mi se vagyunk azok a nők, akik annál jobb asszonyok, minél többet tűrnek. Ennek folyományaként azt kellett megértenem, hogy mindenki azt teszi, úgy gondolkodik, ahogyan arra a legjobb tudása szerint képes. Mindenki annyit tesz hozzá az életünkhöz, amennyit pont akkor hozzá tud tenni. Semmi sem ellenünk van, hanem minden értünk. Még a pokoli rossz is azért történik, hogy abból tanuljunk, pozitívat hozzunk ki. Erre egy nagyon szemléletes jelkép a 8-as. (úgy lent, mint fent) Ha nagy a 8-as hasa, akkor nagy a feje is. Minél rosszabb lent, annál jobb lesz fent, minél kisebb lent, annál kisebb fent is. És ez tényleg annyira törvényszerű.

Húúú, sokat tudnék még írni, de most befejezem. Mindenkinek minden jót kívánok, mindenkinek azt kívánom, hogy a gyermekei másik szülőjében találja meg az igazi társát, mert mindenkinek akkor a legjobb. De, ha ez nem így történik, és az élet szembehozza vele ezt a, mindenk felett álló összetartozás érzést egy másik személy iránt, akkor csak azért ne maradjanak együtt a házaspár, mert a szülei, a nagyszülei, a szomszéd bácsi is így élt ("végigszenvedve" az életét egy nem működő kapcsolatban). Ez ne legyen példa, mert Ők egy teljesen más generáció voltak. Mi már nem így vagyunk "beprogramozva" és ha csak ez az egy nyomos érvünk van a család együtt tartására, akkor abba mi belebetegszünk, belehalunk, de nem csak mi, hanem a másik is. (Meg lehet nézni a halálozások arányát. Milyen betegségekbe is halnak bele ma az emberek. Prosztatarák, méhnyakrák, szívinfarktus. (melyik szerveink is ezek?)

Összegzésként: szerintem semmi sem történik velünk véletlenül, semmi sem történik velünk "kiszúrásból".
Minden értünk van, hisz a mi életünk, a mi programunk. Valamit meg kell tanulnunk, meg kell értenünk általa, illetve el kell fogadnunk a felsőbb hatalmat. Nincsen semmi nélküle, minden mögött ott van Ő, minden másodperccel, minden történéssel minket segít, hogy el tudjunk jutni A-ból B-be. És amikor iszonyúan fáj, amikor azt hisszük, hogy nem bírjuk tovább, azt hisszük, hogy büntet, akkor is minden azért van, hogy segítsen, mert NEM BÜNTET! Mert az élet nem büntetés, hanem tanulások végtelen folyamata.
Nekem ezekkel az új tudásokkal, megértésekkel könnyebbé vált az életem történéseinek feldolgozása.
Ezt kívánom Nektek is!


ui: Én ezeket a sorokat azért írtam le, mert ezek az én nézeteim. Nem akarok senkit sem meggyőzni az igazamról, hisz nincs olyan, hogy igazság. Mindenkinek megvan a maga igaza, amit magáévá tud tenni. Ez mindenkinek a saját dolga/ügye.
Cserébe annyit kérek, hogy ne ítélkezzetek fölöttem. Én hálás vagyok mindenkinek mindenért. Rengeteget tanultam azoktól az emberektől, akik eddigi életem részesei voltak. Amiket nekik köszönhetek, azt nem kaphattam volna meg másoktól, hisz azért voltak ŐK jelen az életemben. Amit azóta is kapok (még a nemkapás is kapásnak számít), azokat is köszönöm,  hisz azokat is meg kell tapasztalnom.
Szóval így kerek a világ!!! :)

Érdekes ez az életnek nevezett színdarab!

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

30napos access consciousness adomány advent adventikoszorú agyagozás ajándék ajánló akác álomfogó angyalhívó apróságok aranytej ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bejgli bodza bodzabogyó bulletjournal búza c9 cica cikk címkefonal cukorvirág csak úgy csakúgy család cser kiadó cseresznyeékszer Csillaghegyi gyapjúnap csipkebogyó csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás ecet édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek érmelegítő évértékelő évkör évtervezés ezüstnő feketetóivásár fermentálás fessünk festőnövényekkel festés festőnövény fittrecept fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók freeform frisstészta futás fürdőszoba gasztronómia gézkendő gomba gondolatok görögdinnyehéj gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngykötés gyöngyszövés gyurma gyümölcsecet hagyomány hálószoba házi patika háziállatok háziecet henna herbatea hímzés hírlevél holdállás homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen hummusz húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap kamilla karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karikaötletek karmantyúfa Kati süt kelttészta kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség komposztálás konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand magamemelem magtej maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz menta merjőszülni MESKA mézeskalács minimalizmus muskátli műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 napló nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés növényitejes szappan nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ÖkosNő öltözködés önismeret ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork páva pávafüli pávakollekció pénztárca Piel & Pelle polimer PRivátPRovence-NK2.0 programok programozott ásványok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu skanzen smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szépségápolás szezámmag szilveszter színek szójaszappan szokások szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítókúra tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep vadvirág valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegeta vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zabkorpa zerowaste zöldturmix