Keresés

2014. szeptember 5., péntek

Szilvalekvár a sütőből

Az idén egy kedves ismerősöm anyósának a receptje szerint készítem a szilvalekvárt. Ezt az idén próbálom ki először. Csináltam már üstben, gázon, de így még nem.


Adott mondjuk 5 kg szilva, amit kimagvalunk, és összedaraboljuk, esetleg botmixerrel áttörjük.
180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és szigorúan nem kevergetjük.
Miután felhabzott, visszavesszük a hőfokot 160 fokra. Így rotyorog kb 1 órát.
Ezután 150 fokra levesszük a hőfokot, és kb 6 órát hagyjuk a sütőben lekvárosodni.

TILOS KEVERNI!

Kivesszük, összekeverjük, és feltesszük a tűzhelyre. Állandó kevergetés mellett 30 percig főzzük.
Üvegekbe, csuprokba töltjük. Én csuprokba raktam, amit zsírpapírral fedtem le.


Ezzel a módszerrel "kanál megállós" lekvárt tudunk készíteni, ezért nem kell bele tartósítószer.


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam




KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel