Keresés

2014. október 25., szombat

Babaház / 1

Katica évek óta babaházat szeretne.
Két éve Karácsonyra kapott is egy puritán Német "Lidis" babaházat.Nem igazán szerette, alig játszott vele. Mindenáron Sylvanian babaházat szeretett volna. Rágja a fülemet évek óta hol nagyobb, hol kisebb intenzitással.
A napokban/hetekben megint belehúzott.
Hála az Istennek nem állunk úgy anyagilag, hogy akár még csak el is gondolkodjunk azon, hogy veszünk egy ilyen házat, meg amúgy is...

Tegnap délután egyszercsak belémhasított a felismerés! Miért is nem próbálunk meg ebből a házikóból kihozni valamit?

A két nagy gyerekem amúgy is Erdélyben "pihen" (A Kelemen havasokban túrázik:) ), tehát végre csak ketten vagyunk Katicával. Szegény gyerek éli a sokadik gyerekek tipikus életét. (Nem sok idő marad rá.)
De most csak Vele, csak miatta történtek a dolgok, és ezt nem is tudom, hogy melyikünk élvezte jobban! :)


A neten ispirálódtunk egy kicsit, abszolult rá bíztam, hogy milyen is legyen, na jó, némi finom terelgetéssel, amiből szerencsére Ő semmit nem vett észre, így nagy lendülettel neki is látott a festésnek.


Kevertük a színeket, aztán ha nem tetszett, még kevertünk egy kicsit hozzá addig, míg jó nem lett az eredmény.


Aztán nekiálltunk tapétázni, vaxolni.A cél az volt, hogy addig jussunk el, hogy a lakók lefekhessenek, tehát a ház nagyvonalakban készen legyen.
Most ilyen állapotban van a házikó.


Berendeztük a házhoz tartozó bútorokkal és némi Sylvániás bútorral is, mert nem az eredeti lakók költöznek be a házba, hanem Katica régi Sylvanian figurái.

Hálószoba: 

A "gyerekeknek" még nincs helyük, így az szülői ágy mellett ücsörögnek.


Rizslámpa karácsonyfadíszből:Nappali:

Itt kicsit sajnálom, hogy nem voltam határozottabb abban, hogy a tapéta fordítva kerüljön fel a falra. Katica a rózsákra "gyúrt", de a bordűrnek mégiscsak a plafonhoz közelebb lett volna a helye.


Nagyi még egyenlőre a kanapén fér csak el, de majd csak lesz neki is helye.


Konyha:Fürdőszoba:Lámpák szintén karácsonyfadíszekből:Ház oromzatán stukkó díszeleg.


(Ezeket a ronda zöld műanyag csavarokat valahogyan el kell majd tüntetni.)

Most következnek majd a belső munkálatok.


Pannit kérjük majd meg, hogy készítsen ezt azt,  mert Neki ez a miniatűr világ a kezében van. :) A fotózáson kívül a gyurmaékszerek készítése a másik nagy hobbi, na meg a zene. ( Ez kicsit fellengzősen hangzott, dehát most mit mondja, aprólékos precizitás szempontjából tiszta apja lánya.)
Zsófikánk pedig a soha ki nem apadó dekorálási kényszerét kiélheti itt is.


Hát ez most a mi nagy (családi) projektünk.  :)Minden tiszteletem és elismerésem a miniatűr babaházak készítőinek, de most mi nem erre törekszünk.
A legfontosabb a használhatóság, hogy lehessen vele (benne) tényleg játszani és, hogy a ház, a bútorok  elkészítése közös tevékenység legyen. 
Azt hiszem eddig jó úton haladunk.
Szeretjük csinálni.Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix