Hamvazószerda után van még egy napunk, hogy nagyokat lakmározzunk. :) Ez a nap pedig a "torkos csütörtök".
Amit most megosztok veletek, az nem a klasszikus értelemben vett lakmározós menü, de van egy nagyon különleges összetevője mindháromnak, ez pedig, hogy mind itthon készült.
Tehát ennél fogva igazán nevezhetjük nagyon exklúziv ételeknek. Régen persze ez nem így lett volna, de ma, amikor a kekszes zacskóra ráírják, hogy "100 % TERMÉSZETES eredetű összetevő" - miért miből másból kellene, hogy készüljön az ételünk, mint természetes eredetű összetevőből? - igencsak különlegesnek számít.
Tehát ne legyenek illúzióink.
A szalámit* leszámítva a másik két ételt MINDENKI el tudja magának otthon készíteni, és újra arra buzdítok mindenkit, hogy tegye ezt meg.
A sajtkészítésről már írtam ITT - nézzétek meg, mert nagyon egyszerű, és nagyon finom.
Annyival pótolnám ki az akkori bejegyzésemet, hogy sajtoltót ITT is vehettek, nem beszélve a helyes préselő edényekről.
Kenyeret én saját magam által őrölt búzából sütöm, de az sem olyan fontos, hogy legyen otthon házimalom, meg búza .
A lényeg, hogy még a sima fehérlisztből készült kenyér is sokkal egészségesebb, táplálóbb, mint a lisztjavítószerrel, térfogatnövelővel készült kenyerek.
Asszonytársak rajta!
Mindenkinek jó étvágyat kívánok a házikenyérhez, és a házisajthoz! :)
* ha esetleg valakinek rendelni támadna kedve a szalámiból, nyugodtan írjon privátban.
Írásban egyeztetünk.
Keresés
2015. február 19., csütörtök
sajt