Keresés

2015. július 3., péntek

Fürdőszoba átalakítás

Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik idegbajt kapnak tőlem, a stílusomtól, ennek ellenére azzal szenvedtetik magukat, hogy olvassák a blogomat.
Előre szeretném leszögezni, hogy én nem azért írom ezt a bejegyzést, hogy őket idegesítsem, viszont ők azért olvassák, hogy idegesek legyenek tőlem.
Tehát csak saját felelősségre tegyék ezt.

Na akkor ennyi bevezető után rá is térek arra, amiről ma bővebben írni szeretnék.

Ezen a héten minden gyermekem nyaralt, nekem sem volt olyan sok munkám, ezért megengedtem magamnak egy pár nap szabadságot.
Párommal mi nem élünk életvitelszerűen egy háztartásban, aminek vannak előnyei, és persze hátrányai is (mint mindennek :) ).
Előnye, hogy tutira nem unjuk meg egymást :), hátránya, hogy a közös programokat igencsak össze kell hangolnunk.
Most sikerült ezt a majdnem 4 napot nekünk is "pihenéssel" töltenünk.
Mégpedig aktív pihenéssel...

Dominó elvű lakásfelújításba kezdtünk.

Az úgy kezdődött, hogy a télen jónéhány bútor felkerült Nagykörűből, amik nem nagy értékű, ütött - kopott bútorok, de nekem fontosak, viszont helyem nincsen az elhelyezésükhöz.

A régi konyhánkat én annyira nem szerettem, én mindig is kicsit rusztikusabbat szerettem volna, illetve az elhelyezkedése sem praktikus, hisz a ház legmelegebb pontján van a mostani kamra, ami korábban mosókonyha volt, tehát a stelázsik között mosdókagyló és tükör is van. :/

Tavasszal jött az ötlet, hogy Gáboron segítek a mostani konyhámmal, hiszen ez az Ő stílusa, az új házában ideig-óráig kisegíti Őt, nekem pedig lesz helye a fehér kredencemnek, és az épített konyhapultomnak.

A mosókonyha-kamra a konyha része lesz, tehát majd falat kell bontani, és ezáltal az ott található mosdó, és tükör is feleslegéssé válik, amiknek amúgy semmi bajuk nincsen.

És ekkor indult el a dominó.
Azokban a napokban néztem az "Otthonkommandós" lakberendezési tanfolyam videóit, remek szórakozást nyújtottak. Tulajdonképpen ez szülte az egész átalakítást. Még az elején csak mint műkedvelő néztem, de a végére már egész más volt a szándékom.

"Szétszedjük a fürdőszobát is."  ezzel a mondattal támadtam meg a páromat.
Régi fürdőszobánk nagyon klassz, IKEA-s, de szintén úgy vagyok vele, mint a konyhabútorral. Gábor viszont örült annak, hogy ezt is Neki szánom.Én pedig már láttam magam előtt az új fürdőszobámat, amihez semmit nem kell vennem, hisz minden megvan hozzá, csak kicsit másként kell a meglévő bútordarabokra tekinteni.

Volt nekem Nagykörűben egy asztalom, amihez valamiért mindig is nagyon ragaszkodtam, pedig többször is felmerült, hogy gyújtós lesz belőle.

Ez az az asztal

Remekül lehetett rajta fotózni, befőzni, a közepébe vágtunk egy lyukat a napernyőnek. Többfunkciós csoda asztal volt.

Tehát a két főszereplő:

Az asztal,


És a mosdó. Sajnos a mosókonyhás kamráról nem csináltam "előtte" fotót, csak amikor már elkezdtük szétszedni. De azért ezen a képen is látszik, hogy egy teljesen hagyományos, szokványos mosdókagylóról van szó.Márciusban az asztalt lecsiszoltam,
A lábainál nem törekedtem a tökéletesen sima felületre.
Csiszolás után a lábait fehérre festettem.


A tetejét viszont tökéletesen lecsiszoltam,


és átkentem lenolajjal. 

Nincs is annál szebb, mikor egy öreg fa lenolajat kap.

Az asztal több hónapja várja, hogy végre történjen vele valami.
Ezen a héten végre történt...

Vége az első résznek.
Ezt is pont elég volt végigolvasni.
Holnap folytatom. :)


Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix