Keresés

2015. július 30., csütörtök

Konyha átalakítás - 1. rész

A konyhaablak

Elkezdtük a konyha átalakítását.

Vázlatosan ez lesz:
Ezt a házat, ahol mi lakunk, még a nagyapám építette az 50-es években. Az anyukám itt nőtt fel, mi is itt nőttünk fel a tesómmal, és az én gyerekeim is itt nőnek fel. :)
A 80-es évek végén másodjára is átalakították a szüleim a házat, akkor került többek közt beépítésre a tetőtér is. 
Itt lakunk mi.
A mostani konyhánk egy nagyobb (majdnem 30 m2) alapterületű beugróval rendelkező lakószoba volt, amit mi, (Gábor és én) 94-ben konyhává, étkezővé, sufnivá, és fürdőszobává alakítottunk egy gipszkartonfal segítségével.

A fürdőszoba aztán a  2002-es " nagy lakásátalakításnál" átlényegült mosókonyhává, majd szép lassan kamrává, mert arra volt nagyobb szükség.

Csakhogy ezek a mellékhelyiségek a lakás közepén helyezkednek el, itt van a legmelegebb, és ráadásul normális belmagassággal rendelkeznek, míg a konyha nagyrésze a ferde tetősík alatt van, ami kényelmetlenné teszi a konyhai munkákat, illetve a lakás egyik leghidegebb sarka konyhaszekrény mögött penészedik is. 

Itt az ideje a konyha átgondolásnak.


A bútort amúgy is Gábornak ígértem, mert én mégiscsak szeretném azt a fehér kredences konyhát, amire mindig is annyira vágytam.

A bútor már megvan, tehát már csak a mi munkánkon múlik, hogy megvalósul-e ez a vágyam?
Nagyon végig kellett gondolni a lépéseket.

Kis (max 3 napos) lépésekben haladunk.
(Megtanultam várni. Nem sürgetni azt, amit nem lehet.)

1. lépés egy új konyhaablak létrehozása volt. 
Ez még tavasszal történt.
Mindig is szerettem volna ha a mosogatóm a konyhaablak alatt van. De úgy gondoltam, hogy ez ebben a lakásban kivitelezhetetlen, mert tetőtéri, illetve nincs az ablak alá odavezetve a víz, stb.

Mivel az új mosogató a régi mosókonyhás mosdókagyló helyére kerül majd, adott volt hát a hely, hogy hova is kerülhet egy inkább csak belsőépítészeti, illetve lélektani hatással rendelkező konyhaablak. 
(Ez ajándék nekem, mert nem is kértem, csak áhítoztam egy ház után, ahol van ilyen konyhaablak. Kértem, és megadatott :) )

A mosdó fölött egy tükör volt korábban (erről elfelejtettem fotót készíteni). Ennek a helyére került az ablak. (ez a tükör van most az új fürdőszobában)

Nagyon hangulatos, ahogyan a lépcsőház új fényforráshoz jutott.

2. lépés a gipszkartonfal egy részének a kiszedése.
folyt. köv.

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix