Keresés

2015. augusztus 2., vasárnap

Levendulás szappan készítése otthon

Ha kedvet kaptál a szappankészítéshez, de nem akarsz lúggal bajlódni, sokkal egyszerűbben is készíthetsz magadnak turbósított háziszappant.


Én egy régi, "szappanillatú" háziszappanból készítettem, de bolti babaszappanból is ugyaígy elkészíthető.

A szappant lereszeled,
pici vízzel, a kívánt illóolajjal és a szárított gyógynövénnyel összegyurmázod, és tetszőleges formájúra alakítod. Hagyod pár napig száradni.

Vagy a másik megoldás, hogy a szappant lereszeled, pici vízzel felforralod, botmixerrel simára turmixolod, ekkor teszed bele az illóolajat és a szárított gyógynövényeket, majd a masszát szilikonformába öntöd, esetleg kanalazod. A formát egy kicsit oda kell ütögetni az asztalhoz, hogy szépen elterüljön benne a szappanmassza.
Másnap kivehető a formából.


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel