Keresés

2015. december 15., kedd

Rozmaringbor


Sok-sok évvel ezelőtt készítettem néhány üveg rozmaringbort ajándékba, és saját fogyasztásra.
Olyan markáns, nagyon mélyre begyökereződő íze van, hogy azóta is, ha rozmaring illatot érzek, érzem a számban a bor zamatát, pedig csak néhány pohár rozmaringbort ittam eddigi életemben.

Évekig nem akadt a kezembe a recept, sőt volt, hogy kerestem és nem találtam.
De a napokban egyszercsak előkerült, mintha mi sem történt volna, olyan természetességgel sorakozott a többi recept között.

Íme a recept, hogy Ti is el tudjátok készíteni:

- 50 g rozmaringlevél
15 g galagonyabogyó
15 g mazsola
3 g fahéj
3 g cickafarkfűvirág
2-3 ek méz
2 l jó minőségű vörösbor

2 l borban 10 napig áztatjuk a keveréket. Naponta összerázzuk, majd 10 nap elteltével leszűrjük, és az elpárolgott bort pótoljuk.

Nagyon finom, nagyon egészséges, és húsok pácolásához is kiválóan alkalmas.

Recept: Barbara és Peter Theiss "Erdők, mezők patikája" című könyvében jelent meg.





Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...