Én emlékszem, hogy írtam már az orgonavirág cukorról, de sehol sem találom.
Úgyhogy akkor most megírom "mégegyszer"...
Két dolog kell hozzá.
Orgonavirága és cukor.
Nekünk a kertben a fehér orgona az illatosabb, ezért az idén abból készítettem.
Azért, hogy jól mutasson, barnacukorba raktam.
A cukor legyen több, mint a virág, mert különben a cukor nagyon elázik a virágszirmok levétől.
Naponta rázogassuk meg, majd egy hét elteltével nagylukú szitán átszitálhatjuk.
Nagyon finom gyümölcsös ízű cukrot kapunk, amit ugyanúgy lehet használni, mint a vaníliás cukrot, vagy a levendulavirágból készült cukrot.
Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.
Keresés
2016. április 18., hétfő
tartósítás
Orgonavirág cukor
tartósítás
Címkék:
édes,
ehetővirág,
gasztronómia,
tartósítás