Keresés

2016. május 24., kedd

Bodzás cukor

Egy újabb ízesített cukrot készítettem ma délután.
Ha lehet levendulás cukrot, orgonavirágos cukrot készíteni, akkor miért ne lehetne bodzásat is?
(Az organavirágoshoz jegyzem meg, hogy olvastam valamelyik oldalon, hogy az orgonából készült szörpök, cukrok keserűek lesznek. Én itt és most mondom, hogy nekem még SOSEM volt keserű az orgonás cukrom, sőt ... Finom gyümölcsös íze van a fehér és a lila virágból készült cukromnak is. Szörpöt pedig még nem készítettem, tehát arról nem nyilatkozom.)

A bodzás is úgy készül, hogy először leszárítom a virágokat.
Én elektromos aszalót használok, mert így készen van 1-2 óra alatt (bár az is lehet, hogy még annyi sem kell neki), és tuti nem lesz a levegőn száradás közben poros, nem szállnak rá a legyek, illetve egyéb bogarak.

Tehát a megszáradt virágokat lemorzsolom a szárukról,összekeverem a kristálycukorral és elektromos aprítóval összetöröm az egészet.

Mehet is az üvegbe.
Nagyon finom, és még egészséges is. :)Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel