Keresés

2016. május 30., hétfő

Készíts magadnak természetes illatvajatA saját magad által készített illatvaj nagy előnye, hogy 100% -ban természetes összetevőkből áll, és biztosan nincsen benne semmilyen olyan mesterséges adalék, amiről Te ne tudnál, hiszen Te készíted. :)

A természetes testvaj kemény és folyékony összetevőkből készül, tulajdonképp bármilyen puhább testvaj recept megfelelő.
Ha van saját jól bevált testvaj recepted, akkor nyugodtan használhatod azt alapként, de természetesen az enyémet is elkészítheted.

A recept:
 6 g karnauba viasz, vagy méhviasz
 6 g shea vaj
25 g olivaolaj
14 g barackmagolaj, vagy mandulaolaj
kb 50 csepp tetszőlegesen összeválogatott jó minőségű illóolaj

(Ebből az adagból három tégelynyit készítettem a lányoknak gyereknapra.)

Az illóolajok kivételével a vajakat és olajokat összemelegítjük, majd hozzákeverjük az illóolaj keveréket. Kis tégelyekbe töltjük őket, és hűtőben hirtelen lehűtjük, így nem dermednek ikrásra.

A lüktető pontokon alkalmazzuk, ahogyan a parfümöt is. (csukló, fültő - nyaki ütőér közelébe).Ha hasznosnak találtad a bejegyzésemet, kérlek oszd meg a facebookon az ismerőseiddel.

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel