Keresés

2016. december 3., szombat

Illatozó Karácsonyfadísz!

5 éve a Stahl.hu - n jelent meg az illatozó karácsonyfadísz ötletem. 
Ennyi idő elteltével pont itt az ideje, hogy az oldalamon is közzé tegyem.Anyagszükséglet: maradék karácsonyi anyagok, szalagok, csengettyű, tömőanyag1. két tetszőleges anyagot szint színére fordítva összevarrunk:2. varrásnál szétvasaljuk, a színén a varrásvonalon farkasfoggal díszítjük:


3. a visszájára rárajzolunk egy tetszőleges szívet:


4. az akasztót és a csengőtartó szalagot pár öltéssel rögzítjük a színére úgy, hogy a szalagok a szív belseje felé nézzenek:


Színt színére fordítva összevarrjuk az elejét a hátuljával, ami valamelyik anyaggal harmonizáljon:hagyunk egy kisebb nyílást a kifordításhoz:


körbevágjuk a szívet. Ha az íves részeket cikk-cakk ollóval vágjuk, nincs szükség az anyag becsipkedésére: 


kifordítjuk, és tömőanyaggal vagy illatos fűszerekkel megtöltjük a szívet. (a tömőanyagra csepegtethetünk karácsonyi illóolajat)

Rejtett öltéssel bevarrjuk a nyílást.
Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel