Keresés

2017. április 12., szerda

Csak egy kis karcolás

Ma a hagyományos tojásdíszítési eljárások közül a karcolásos módszerről szeretnék szólni.


Ennél az eljárásnál a tojás megfestése az első lépés.
Érdemes sötétre festeni a tojást hagymahéjjal, ekkor szépen látszik majd a karcolás. Ahhoz, hogy a tojásunk ne zápuljon meg, főzzük a tojást a festőlében minimum 30 percig, majd hagyjuk kihűlni őket.

Én faragó kést használtam, de kézimunkaolló, vastagabb tű, vagy a szike is kiváló erre a feladatra.Vastag héjú tojást válasszunk a karcoláshoz. Ajánlatos eleinte gyakorolni, ne a legszebb alakú tojással kezdjünk. Hamar rááll az ember keze.

Íme egy kis kedvcsináló:Ha tetszett a bejegyzésem, és hasznosnak találtad, kérlek oszd meg az ismerőseid között, hagy jusson el minél több emberhez. :)

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel