Keresés

2018. január 14., vasárnap

Mosókocka


A napokban a facebookon megosztottam több olyan videót is, aminek a témája a házilag könnyen elkészíthető tisztítószerek voltak.

Nagyon sok jó recept volt a videókban, többek között a mosókocka ötlete is.
Amúgy is aktuális volt már a mosószerem elkészítése, ezért úgy gondoltam, hogy nem a folyékony változatot fogom elkészíteni, hanem ezt a szárazat.
A mosózselém alapján kicsit változtattam az eredeti recepten, az alapösszetevőkön kívül én szódabikarbónát is kevertem bele.

Az alap összetevők:
250 g mosószappan
250 g mosószóda
ecet és illóolaj annyi, amennyitől tenyérben összenyomva egyben marad a massza. Én egy kicsit lágyabbra kevertem, és ehhez adtam még hozzá 6 ek. szódabikarbónát.

Az így kapott masszát szilikon formába nyomkodtam, és másnapig a kályha tetején szárítottam.Egy mosáshoz én fél kockát használok. Ha jégkocka tartóba nyomkodjátok, akkor 1 kockát rakjatok a mosógép dobjába egy mosáshoz.


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel