Keresés

2018. augusztus 21., kedd

Törlőkendők egy lovas rendezvényen

vagy akármilyen más rendezvényen, fesztiválon.A múlthéten beszegtem egy rakat törlőkendőt, amiket a szomszédasszonyom kidobott törölközőiből hasogattam. Nagyjából 20x20 cm-es négyzeteket vágtam, (lett kisebb és nagyobb is) és interlockkal egyszerűen körbeszegtem őket. Egyenlőre három törölközőt vágtam szét, ebből lett ez a sok kendő.


Elsősorban itthoni takarításhoz, munkahelyi törölgetéshez készítettem, de a múlthét végi lovas rendezvényre készülődve a táskámba bedobtam jónéhányat.

Nagyon nagy hasznát vettem a kendőknek, ajánlom Nektek, hogy ha rendezvényre, fesztiválra mentek, legyen a táskátokban több ilyen kendő is, mert majdhogynem életet menthet. :)

Sorjában írom, hogy én mire is használtam őket:

  1. -Már az úton, az autóban használtam egyet, amit folyamatosan vizeztem, és a tarkómra terítettem. Engem így hűtött a legjobban, de ha a lábad dagad, ott esne jól a hűvös, akkor a nedves kendőt oda is teheted, vagy akár a csuklódra. 
  2. -Ha Kurultáj, akkor Bugac, ha Bugac, akkor homok. Homok és hőség. Itt a víz az nagy kincs, nem locsálhatjuk csak úgy szanaszét. A vizet leghatékonyabban a kendővel tudtam megtartani. Napközben a nedves kendővel többször is áttöröltem az arcomat, a karomat, vagy a lábamat. (Az egész rendezvényt vizes gézkendővel a vállamon vészeltem át. Öltöztet, véd a leégés ellen, és nedvesen - anyagának köszönhetően nem csöpögve - hűsítő hatású.)
  3. -Használtunk egyet "mosogatáshoz". A lovas rendezvényeken, mint szereplők (mármint Péter a szereplő -Pusztai Róka NHE- én meg a "szereplő plusz egy fő" :) ), jár nekünk ebéd/vacsora, amit műanyag tányérban szervíroznak. Mi mindig a saját tányérunkba, vagy ételhordónkba kérjük az ételt, így nem termelünk szemetet és könnyen el tudjuk magunkkal vinni a maradékot a táborba. A kenyérrel gondosan kitörölt ételhordót egy ilyen nedves kendővel elég csak áttörölni. 
  4. -Nedves toalettpapírt is ezzel a kendővel csináltunk mégpedig úgy, hogy nedvesen vittük magunkkal a mobil wc-be, ahol legalább négyfelé hajtottuk, és rátettük a letépett wc papír csíkokat. Azok szépen átnedvesedtek, és máris készen volt a nedves wc-papír. :) Nem kell a boltban ilyen huncutságokat vásárolni, tapasztalatból mondom, hogy ez tökéletesen működik. Nulla forint, nulla szemét. Ha nem sikerült közvetlen a mobil wc fertőtlenítése után elfoglalni a "trónt", akkor ezeket a kendőket csak akkor használtuk újra, ha sikerült egy csapnál kimosnom őket. (Szildánál láttam egy jó fesztiválozós wc fertőtlenítő sprayt, ami egy egyszerű alkohol és teafa illóolaj keverék egy szórófejes flakonban. Ez meg szerettem volna csinálni én is, de végül nem jutott rá időm. Ha van ilyen fertőtlenítő, akkor ezek a kendők nyugodtan többször is használhatóak mindenféle gond nélkül, nem kell izgulni a hajtogatás miatt, hogy biztosan a tiszta részével érintkezik-e a wc papír?)
Hát ennyi mindenre jó ez a kendő, de kíváncsi vagyok, hogy Nektek milyen ötletek jutnak még eszetekbe. Mindig szeretek eltanulni ötleteket másoktól. 

Itthon bedobtam a rongyokat a mosógépbe, és kész! 
Ennyi az egész!
Elégedett vagyok. :)
ui: El kell mondanom, hogy én nagyon sokat tanulok Pétertől etéren, mert Ő ösztönösen nagy tudója a hulladékmentes életformának. 

Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix