Keresés

2020. március 31., kedd

Mert most lassulni kell

Születésnapomra Zsófitól egy sashiko kezdő készletet kaptam ajándékba.Nóra, "MATSU sashiko" azt írja, hogy ez a technika maga a lelassulás, a befelé figyelés.

Hát mit hoz az élet, kb két héttel a születésnapom után kényszer lassulásra lettünk állítva.
Megmondom őszintén pár nap alatt keresztülmentem mindenféle érzelmi állapoton, ami nem igazán kedvezett az alkotásnak.
Volt, hogy az ágyon fekve csak néztem a plafont, igyekeztem a szükséges házimunkákat ellátni és a pánikhangulatot a lehető legkevésbé megélni. Viszont azt is tudom már, hogy a félelmeket keresztül kell magunkon engedni, mert csak úgy tud távozni. A görcsös elfojtásnak megrekedés a vége, az hosszútávon bajt hoz. Úgyhogy volt egy-két nap, amikor nagyon nem voltam jól. Lefoglalta minden idegszálamat az információáradat. Még keresni sem kellett, csak hagyni kellett, hogy jöjjön.

Aztán ez szerencsére változott.
Azóta sorban jönnek a különböző stációk. Pánik félelem mostmár nincsen. Túl vagyok egy "megmentem a világot", egy "Ti is elkezdtetek gondolkozni azon, hogy valami itt nem stimmel" állapoton, amik már sokkal aktívabb időszakok, úgyhogy ekkor már az alkotás is megcsúszott az életembe.

Készítettem én is több maszkot, a szüleimnek, magamnak, Panninak, - aki varrt azóta egy csomót az ismerőseinek is. Bevallom, én nem hordom a maszkot. Eszméletlenül idegesít. Kesztyű viszont van rajtam, ami figyelmeztet, hogy ne nyúljak az arcomhoz, de a maszk úgy birizgál, hogy állandóan odanyúlkáltam, és közben fulladoztam, és totál ideges lettem tőle. Úgyhogy úgy döntöttem, hogy nekem erre nincsen szükségem.


De térjünk vissza a sashikohoz. Ehhez is megérett az idő.
Meghímeztem két mintát, az egyiket "el is rontottam", vagyis nem úgy jött ki a minta, ahogyan én azt szerettem volna, de végülis így is nagyon tetszik.
A két kis hímzést felvarrtam két ősrégi "Simon Úr" féle saját festésű anyagra, amiből két kis zsákocska született.


Az elmúlt napokban horgolgatok, de nagy munkába még nem vágtam a fejszémet. Most (is) olyan tevékenységekre van inkább szükségem, amik gyors eredményeket hoznak.


Fessünk Festőnövényekkel!

 
KatBo.Réka - Fessünk Festőnövényekkel!
Facebook-csoport · 355 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Sok szeretettel várok, hívok minden olyan vállalkozó kedvű társamat, akik belevágtak a növényi festés izgalmas világába. Osszuk meg egymással a már me...
 

Fessünk festőnövénekkel: lépésről-lépésre

Archívum

KatBo-KLUB

 
„KatBo-KLUB” csoport
Facebook-csoport · 62 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ahogyan azt a facebook is mondja, azért hoztam létre ezt a csoportot, hogy "egyszerűen oszthassak meg tartalamat ismerősökkel, családtagokkal, és munk...
 

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Vegyszer és Hulladékmentes élet

 
KatBo.Réka - vegyszer és hulladékmentes élet
Facebook-csoport · 72 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Üdvözöllek a csoportban! Több éve elsődleges szempont az életemben a vegyszer és hulladékmentesség. Kis lépésekben, de folyamatosan haladok ezen az út...
 

Címkék

access consciousness agyagozás ajándék ajánló álomfogó angyalhívó apróságok ásvány aszalás átépítés babaház babák bach virágterápia bálint nap batik befőzés bulletjournal búza cica cikk cukorvirág csak úgy család cser kiadó Csillaghegyi gyapjúnap csíráztatás csuhé decoupage dekoráció díj DIY doTERRA dugványozás édes egyéb ehetővirág ékszer élő ételek évértékelő évkör ezüstnő fermentálás fessünk festőnövényekkel festőnövény fókuszmandala foltvarrás fonal fonal festés fonalékszer fonás fotók frisstészta fürdőszoba gasztronómia gézkendő gyapjú gyapjú fonal gyékény gyerek gyerek - munka gyerekek gyerekjáték gyerekruha gyógynövény gyöngy gyöngyszövés gyurma hagyomány hálószoba házi patika háziállatok henna hímzés hírlevél homoktövis horgolás horgolótű horgolt kosár hulladékmentesen húsvét illóolaj inspiráció interjú játék kalap karácsony karácsonyfadísz Karácsonyi ötletek karantén karmantyúfa Kati süt kendőfestés kenyér kerámiák kert kertimunka Kézművelők Egyesülete kézművesség konyha kozmetikumok könyvajánló könyvkötés környezettudat kötés krumpli lakás lakásátalakítás lakásvásár Lakbear lakberendezés levendula logótervezés luffa macerátum macik macikaLand maradjotthon maszk masszázs média meggymag-párna méhviasz merjőszülni MESKA minimalizmus műhely Nagykörű Nagykörű 2.0 nappali nemezékszer nemezelés népélet népi játszóház néprajz neszesszer növekedés nyaralás nyitott műhely nyomtatható kép ősz őszi dekor őszi ötletek őszi ünnepkör őszvagyok patchwork pénztárca Piel & Pelle PRivátPRovence-NK2.0 programok projekt2018 redwork régiből új rendezvény rongybaba Rongyszőnyeg rózsa ruha ruhavarrás sajt sál Sarkad Udvar sashiko shiatsu smink smoothie sós stílus sütés sütiszappan szabadföldi szalaghímzés szappandesszert szappanok szappantan Székely SAL személyre szabottan szép szezámmag színek szövés szövőráma szövőszék tartósítás táska táskafül-karika tavaszi ünnepkör téli ünnepkör tészta textilfestés textilmunka Tilda tisztítószer tolltartó transzferálás UJB újrahasznosítás útibeszámoló ünnep valentin nap ványolt gyapjú városi élet varrás varrás technika vásár vásárfia vegyszermentesen vetemény vidéki életem video virágkonyha waldorf webdesign weblapkészítés woodloom szövőráma workshop zerowaste zöldturmix