Egy nagy rekesz kápia paprikával lettünk gazdagabbak a múlt hétvégén.
Én kapásból olajos paprikát készítettem volna belőle, de Péter felvetette az ajvár ötletét, amihez igaz, hogy padlizsán is kellett volna - nekünk nem volt - de végülis az ajvár készítésének menetét követtük.
A paprikát megmostam és két nagy tepsibe raktam, valamint az egyikbe került egy alufóliába csomagolt fokhagyma is. Este sütöttem meg őket.
Miután gyönyörűen megsültek, összeraktam az összes paprikát a nagyobbik tepsibe, aminek van teteje, és így várták meg a reggelt. Kihűltek, és a párában jól megszottyosodtak.
Nagyon könnyen meg lehet őket szabadítani a magoktól és a hártya vékonyságú paprikahéjtól. (Nagyon élveztem ezt a részét a műveletnek, jó érzés volt a selymes paprikahúst megérinteni.)
Aztán egy nagyobb lábosba raktam, belement a héjából kibújtatott fokhagyma is, különböző fűszerek, olívaolaj, és az egészet összebotmixereztem.
Nem dunsztoltam ki, igazából nem is tudom, hogy hogyan lehetne eltenni télire anélkül, hogy ne forraljam fel a tűzhelyen. (Befőző automatás megoldást találtam, ahol 90 fokon 30 percig dunsztolják, de nekünk ilyen gépünk nincsen.)
Ezt a videót hívtam segítségül.