Kurkumás, karfiolos csirkemell, kölessel, és különböző magvakkal.
Hogy is készült ez a csirkemelles, karfiolos egytálétel?
1. A karfiolt rózsáira szedtem, és pár perc alatt sós vízben megpuhítottam. - inkább maradjon ropogós, mint nagyon puha
2. csirkemellet olivaolajon megpirítottam, só, bors, fokhagyma, kurkuma ment rá (bármilyen fűszerrel el lehet készíteni.
3. Felöntöttem kb 2,5 deci vízzel, és beleszórtam kb 1 maroknyi kölest. Készre pároltam. Ha kevés a víz, akkor később pótolom, míg a köles meg nem puhul.
4. Ezután keverem bele a karfiolt.
5. Vágtam rá friss medvehagymát.
(Meg lehet szórni saláta magkeverékkel is).
Hát ennyi. Ezerféle módon lehet variálni. Én nagyon sokszor készítek olyan egytálételt, amikor a köretet nem külön, hanem belefőzöm az alapételbe.