Keresés

2008. június 4., szerda

bodza után eper

Épphogy elfogyott a bodza, nyakunkon az eper szezon.
Húgom hozott 10 kiló epret. Tipikus "vidéki rokon". Csak pakolta ki a kocsiból a gyümölcsöket, zöldségeket. Nálunk itthon kicsi a vetemény ezért a gyümölcs, zöldség csak arra elég, hogy frissen megegyük. Persze ez is több, mint a semmi.
Anyuval megfeleztük, ezért csak öt kilót kellett elrakni. Sok ment a mélyhűtőbe. Két üveg szörp és három nagyobb üveg lekvár pihen a száraz dunsztban. Általában kisebb üvegekbe rakom el a lekvárt, de most a férjem hozott gyönyörű régi üvegeket. A képen nem is látszik milyen szépek. Szégyen ide - szégyen oda, de mi néha gubizunk. (Főleg a férjem.) Robogóval jár dolgozni, így mindent sokkal könnyebben észrevesz. Belváros (V.ker) remek hely a gubizáshoz. Hat gyönyörű csatos üveg porosodott egy dobozban, feliratosak és egészen érdekes a zárja. A teteje is ívesen fedi az alját. Teljesen hibátlanok. Na idén ebbe kerültek az eprek.

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel