Keresés

2008. június 3., kedd

Fűvek

Ma korán reggel elkezdtem gyűjteni a télire szárítani való fűszer és gyógynövényeket.
Nem szedem le egyszerre mindet, mert akkor biztos a végére megutálnám az egész műveletet. Vannak olyan növényeim, amik télen csak a nagy fagyok előtt szedek le. (kakukkfű, zsálya). A rozmaringot meg sem szárítom, az olyan jó helyen van, hogy télen is gyönyörű. A rozmaringos bor nagyon finom. Aránylag sokat készítek belőle.
Most majoránnát, kaprot szedtem télire, mentát és citromfűvet meg frissen teának. A kaprot csak lemélyhűtöm, de a majoránnával pepecselni kell, mire a leveleit leszedem a szárról és megszárítom. Folyamatosan kell a tőről vágni a friss hajtásokat, de azért hagyok jónéhány tövet felvirágozni a méheknek és egyéb repülő rovaroknak. Nagyon jó mézelők. Forró nyári napokon csak úgy döng a kertnek ez a szeglete.

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel