Keresés

2008. június 2., hétfő

Nemez ceruzatartó

Ez a ceruza tartó is a férjemnek készült születésnapjára. Katicával (2 éves) együtt nemezeltük. Roppant ügyesen "simogatta" az alap lapot, ja a színeket is rá bíztam. Tulajdonképpen ezt Ő készítette apának, én csak asszisztáltam. Egyszóval összeszedtük a gyapjút, szappanoztuk, nemezeltük. Én, ha kicsikkel nemezelek, (oviban szoktam foglalkozásokat tartani ), akkor kenőszappant használok. Sokkal egyszerűbben lehet vele dolgozni, nem kell a szappanra senkinek sem várnia, nem olvadozik a vízben elmerülve sem semmi. Katicának is bekevertem egy adagot és azzal gyömöszölte össze az alapot. A mintát én raktam rá, azután rákerült egy kiürült konzervdobozra. Szépen rádolgoztuk, görgettük. Szappant kimostam belőle. Miután megszáradt az aljára és belülre filcet ragasztottam.
Talán most megoldódik az örök probléma, hogy sosincs meg apának egy ceruzája sem. A helye már megvan, csak vissza kell rakni oda.

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel