Keresés

2008. június 9., hétfő

"gyurma lánc"


Az első darabot ebből a láncból a középső lányomtól (Zsófitól) kaptam. Középső csoportosként készítették az oviban anyák napjára. (Azóta már sokat készítettünk itthon is, mert remek ajándék.) Szerencsénkre hihetetlen kreatív óvónénikkel és dadussal tölthették a gyerekek a négy évet, minden évben valami nagyon igényes dolgot készítettek. Ez sütőben süthető gyurmából készült. A technika lényege a bejgli módszer. Kinyújtott alap lap, bele különböző vékony hurkácskák, feltekerni, kicsit még hengergetni és már vágható is a tárcsácska. A márványosnál meg egyszerűen csak össze kell keverni a színeket. Minnél tovább kevered, annál homogénebb. Teljesen új színeket is létre lehet hozni. Ujj beggyel szétlapítani és tűvel átlukasztani. Sütőben sül. Damit, apró gyöngy és zár. Kész is a remek ajándék. Az iskolai vásárra is készítettünk a nagyobbik lányom(Panni) osztályával és nagy sikere volt a lányok között. Szerintem felnőttként is remek szórakozás ilyet készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel