Keresés

2008. november 26., szerda

Jó étvágyat!

Van rendes házikós madáretetőnk is, amit a verebek nagyon szeretnek, de most mi a cinegéknek készítettünk eleséget.
Ilyet még nem csináltunk soha, egy gyerekeknek szóló könyvben láttuk. Kíváncsi vagyok mit kezdenek vele. Annyit ír a könyv, hogy arra nagyon figyeljünk, hogy nehogy sózott mogyorót vegyünk:-)

Ezek a hagyományos faggyús-magvas eleségek. Törtem bele diót, mogyorót és szórtam hozzá napraforgót. Marhafaggyúba kellett volna belekeverni. Nekem csak rackafaggyúm volt, sajnálom, hogy nem jutott korábban eszembe, hogy gumikesztyűt húzzak:-(. Amikor elkészült, beletettem egy kiwisdobozt záró hálóba. (ezt persze lehet kapni készen is, de így sokkal, de sokkal olcsóbb.)

Ez pedig a koszorú. Diókat kell felragasztani egy koszorú alapra. Ha kieszik belőle a madarak a diót (mint a nagyobb koszorún, ami tavalyi), ebbe is beletölthetjük az elkészített keveréket.


A kicsi süteményformás modell egy kedvenc könyvemből való( Gyerek és Kert), csak ott jóval nagyobb formában készítik. Én tulajdonképpen a maradékot akartam csak elhasználni.


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel