Keresés

2009. január 29., csütörtök

Palántának..

Ma (minimum 1 hetet csúszva) elszórtam a paradicsom,illetve paprika magokat palántának.
Korai, üvegházba való kiültetésre szánom, ezért már bőven idejében vagyok a műveletnek.

A fuldai apátságban használt gyógynövény keverék főzetében áztattam, illetve ezzel locsoltam be őket. A keverék a következő gyógynövényekből áll: cickafark, macskagyökér-virágzat, pongyola pittypang, csalán, tölgyfakéreg és kamilla. Nekem pittypangom, tölgyfakérgem nem volt itthon, de a többi hozzávalóból főzött tea is jó szolgálatot tesz már évek óta.

Paradicsomok mennek egy hűvösebb ablakba,mert 15-18 fokon csíráznak , a paprika viszont a meleget szereti.
Amint nőni kezdenek,még szétültetem őket párosával.Többek közt ez a fortély is ebben a könyvben található. Én nagyon szeretem, ajánlom azoknak, akiket érdekelnek a régi praktikák. (Szórakoztatóbb,mint sok regény:-D )

Ja,ha valaki zellert szeretne palántának nevelni, még gyorsan tegye meg, mert 3-4 hétig is eltarthat a kelése. Addig is folyamatosan locsolni kell.

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel