Keresés

2009. január 28., szerda

Sós kifli





Ha a vacsorára főt leves, nem a gyerekek szája ízének megfelelő (a sajtleves és a paradicsomlevesen kívül nincs is ilyen), akkor valami "ajándékkal" vagyok kénytelen előállni, hogy "nagyobb kedvvel" üljenek neki a vacsorának.
Ez jelen esetben a sós kifli.
Bodza Bea már bemutatott egy jó kis kifli receptet, ki is fogom próbálni, de most a jól bevált receptemet sütöttem meg.

50 dkg fehérliszt
20 dkg teljeskiörlésű
2,5 dkg élesztő
1,5 dkg só
2 dkg cukor
2 dkg tejpor, (ettől különösen tejes íze lesz)
2 dkg olvasztott margarin
4,5 dl langyos tej

Szokványos kelttésztát készítünk. Háromszög alakban felvágjuk, feltekerjük, vízzel megkenjük és megszórhatjuk sóval, len maggal, szezámmaggal, stb.



Itt is teszek a sütőbe egy kis vízzel teli tálat.
Előmelegített sütő - 200 fok - 25-30 perc



Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Rólam




KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel