![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLN56Db8Mr8QJ4Yx2PutRWIyx3StrJhN7DhBAQfiTvh3jQ5nGIHxibo0bzT0S5Yg7kuq_I6kW1-MCEv8tfOpAAYRx-wfTg8mP3IVM0XfavUJ9Bi73MEC47De79Iijvs2RfYWYrYwqCSLM/s400/KKKKKKKK111111111111.jpg)
Ha a vacsorára főt leves, nem a gyerekek szája ízének megfelelő (a sajtleves és a paradicsomlevesen kívül nincs is ilyen), akkor valami "ajándékkal" vagyok kénytelen előállni, hogy "nagyobb kedvvel" üljenek neki a vacsorának.
Ez jelen esetben a sós kifli.
Bodza Bea már bemutatott egy jó kis kifli receptet, ki is fogom próbálni, de most a jól bevált receptemet sütöttem meg.
50 dkg fehérliszt
20 dkg teljeskiörlésű
2,5 dkg élesztő
1,5 dkg só
2 dkg cukor
2 dkg tejpor, (ettől különösen tejes íze lesz)
2 dkg olvasztott margarin
4,5 dl langyos tej
Szokványos kelttésztát készítünk. Háromszög alakban felvágjuk, feltekerjük, vízzel megkenjük és megszórhatjuk sóval, len maggal, szezámmaggal, stb.
Ez jelen esetben a sós kifli.
Bodza Bea már bemutatott egy jó kis kifli receptet, ki is fogom próbálni, de most a jól bevált receptemet sütöttem meg.
50 dkg fehérliszt
20 dkg teljeskiörlésű
2,5 dkg élesztő
1,5 dkg só
2 dkg cukor
2 dkg tejpor, (ettől különösen tejes íze lesz)
2 dkg olvasztott margarin
4,5 dl langyos tej
Szokványos kelttésztát készítünk. Háromszög alakban felvágjuk, feltekerjük, vízzel megkenjük és megszórhatjuk sóval, len maggal, szezámmaggal, stb.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZEgnuAYTug7OdDV15IJDYB2nRoJzPPIBG0wotEMSLhTLAiMiPck3RrRJOrsrSVoCaHwn15B0LqOpAxWPfsYIt93ghF1RmG1LalzUUtUasHK2VcVlJnQlqQArU1uJKg7rowEp0bG7oaa8/s400/kkkkkk222222222222.jpg)
Itt is teszek a sütőbe egy kis vízzel teli tálat.
Előmelegített sütő - 200 fok - 25-30 perc![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipqZoBm69bM116jemFr3rwvbqa_uV6EylQno0NFyXAdCqAfLJp7B4RcgZMWaS6NkcJaKSqJVqhviE8bAm-k1RMjZwKY9n-HZFAg_MB0eJB8szDLPywU6aX-UQp93lHhfdYL_xvxJf_6FM/s400/KKKKKKKKKOOOOOOOOOOLLLLLLLLLL.jpg)