![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2fVxBIDp6jkJy-JLvYXH_ATYurVCDaIGOUkDS9jLn0rCpiO5lqTxXAwmUPqvLGpovRzE7Fzc6PhhXjVmZZM9NkUFYK6hC-Ek-D6EsoHrjdGZaewjZqaqZ9ste17ppKYS1z9LzWdkDC4U/s640/KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK.jpg)
2 közepes sárgarépa
3 közepes tojás
175 ml olaj
200 gr porcukor
100 gr apró darabokra vágott dió
200 gr liszt
1,5 kiskanál sütőpor
1,5 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál őrölt fahéj, gyömbér
csipet só
mázhoz:
50 gr porcukor
200 gr tejszínes krémsajt
1 evőkanál citromlé
vanília
Répákat nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Felvert tojásokhoz hozzáöntjük az olajos-cukros keveréket, majd a reszelt répát és a diót.
Ebbe szitáljuk bele a többi szárazanyagot, finoman összedolgozzuk.
Előmelegített sütőben 45 percig sütjük 180 fokon.
(én két őzgerinc formába sütöm. Most úgy osztottam, hogy egy picike szívalakú formába is jusson, mert ez volt a szülinapi tortám)
Máz: hozzávalókat összekeverjük az átszitált porcukorral, ha a torta kihült, rásimítjuk a tetejére.
![](http://signatures.mylivesignature.com/54487/37/8A80C81085FC1E584EA262C1F199A94B.png)