Keresés

2009. március 5., csütörtök

Répatorta

Hozzávalók (12 szelethez)

2 közepes sárgarépa
3 közepes tojás
175 ml olaj
200 gr porcukor
100 gr apró darabokra vágott dió
200 gr liszt
1,5 kiskanál sütőpor
1,5 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál őrölt fahéj, gyömbér
csipet só

mázhoz:
50 gr porcukor
200 gr tejszínes krémsajt
1 evőkanál citromlé
vanília

Répákat nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Felvert tojásokhoz hozzáöntjük az olajos-cukros keveréket, majd a reszelt répát és a diót.
Ebbe szitáljuk bele a többi szárazanyagot, finoman összedolgozzuk.

Előmelegített sütőben 45 percig sütjük 180 fokon.

(én két őzgerinc formába sütöm. Most úgy osztottam, hogy egy picike szívalakú formába is jusson, mert ez volt a szülinapi tortám)

Máz: hozzávalókat összekeverjük az átszitált porcukorral, ha a torta kihült, rásimítjuk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Facebook

Városi dzsungel