Keresés

2009. május 18., hétfő

Napon aszalt paradicsom

Napmátkánál olvastam az aszalt paradicsomáról, gondoltam átmásolom ide a "kreatív blogomról" a tavaly szeptemberi bejegyzésemet, ahol egy kedves netes ismerősöm tanácsai alapján készített szárított paradicsomomról írok. Eredeti bejegyzés itt olvasható.


Paradicsom aszalás.
Paradicsomból legjobb a lukulusz.
Valamilyen rácsra rakom, alá egy tálcát teszek, arra fog csepegni a lé. A paradicsomot hosszában három felé vágom, ha kicsi csak két felé, a két szélső szelet héját levágom nagyon erősen besózom mind a két oldalról és a rácsra rakom. (a só nem jódozott)
Általában ezt este v. délután készítem reggelig hagyom lecsöpögni akkor kitörlöm alóla a lét és kiteszem a napra. ( legyek nem mennek rá mert nagyon sós)
Ha nagy meleg van 3-4 nap alatt kész. Minden este behozom. Légkeveréses sütőben kb. 80 fokon is lehet aszalni, vagy gyümölcs aszalóban készíteni, de napon szárítottnak nincs párja.

Nem kell csontszáraznak lenni csak olyannak, hogyha megfogod a kezeddel, ne maradjon a kezed nedves.Ezután kis csinos üvegekbe töltöm, teszek bele fekete, és piros borsot, egy apró csilit, egy levélke rozmaringot és bazsalikomot amit már előtte 1 napig fonnyasztottam, felöntöm olajjal .

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel