Keresés

2011. február 12., szombat

Vajkrémek házilag


Mit is csinál az az anya, akinek a lánya rosszul van a vajtól? Az óvodában szerintem az a sok vastagon megkent margarinos kenyér megtette a hatását. Nem hiszi el, hogy a teavajnak nem olyan az íze,mint a margarinnak, mert már az állaga is ép elég Neki.
Kicsit későn kapcsoltam, hogy talán utána kellene néznem a házilag elkészíthető vajkrém receptjének. Aztán nem is kellet utánajárnom, mert egyszercsak szembejött velem.

Hihetetlen egyszerű, és nagyon finom.

1 nagy dobozos tejfölt fellógattam, (gézlap) és hagytam kicsöpögni. Elvileg 8 órát kell hagyni, de nekem egész este lógott.
Aztán már csak ki kell keverni egy kis vajjal és fűszerezni is lehet. Én a kész vajkrémből egy kis adagot kivettem és a nyárról eltett, mélyhűtött petrezselyemmel ízesítettem.
(érdemes elolvasni a linket!!!!!)Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel