Keresés

2011. március 18., péntek

Hétvége - Kert

Gyorsan lejegyzem, míg el nem felejtem, hogy márc. 8. körül elvetettem a palántának szánt paradicsom illetve paprika magokat.

A paradicsomokat hűvösebb, a paprikákat melegebb ablakpárkányra tettem, mert ők így szeretik.

Aztán a hétvégén végre lehetett kicsit komolyabbat is kertészkedni. Miután a földet Gábor előkészítette nekem, (és mert most sajnos két hétig nem tudok Nagykörűbe menni) elszórtam a sárgarépa magokat váltott sorokba a dughagymával. (amit nem szórtam, hanem duggattam).



Az idén egy kicsivel még nagyobb területet fogunk beültetni.
Most így néz ki, még... de én látom a lelkiszemeim előtt, mikor a répa könnyed ruhája lengedezik a szélben, és a hagymák egyenes derékkal állnak mellettük . Olyan az, mint egy bál..., mintha táncolnának! (mondjuk mezőségit ;-) )


Egy elgyengült pillanatomban vettem magamnak egy ilyen csizmát, még a télen.
Mikor viselem, valami hasonlót érzek, mint kamasz koromban. (kissé polgárpukkasztó). "Polgárok" igaz nem nagyon alkottak róla véleményt, de ismerősi köröm bátrabb férfi tagjai hangot adtak értetlenségüknek, miszerint nem is értik, hogy hogyan lehet egy ilyen tárgyért pénzt adni?
Hogy lehet ezt nem érteni? :-)










Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam




KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel