Keresés

2011. március 11., péntek

szappanok


Mióta Zsófi lányom bőrét teljesen rendbehozta egy kecsketej szappan, ellenhálhatatlan vágyat éreztem arra, hogy én magam készítsem el Neki.
Persze a hagyományos, disznóölésekhez kapcsolódó szappanfőzés már nagyon rég óta érdekel, de az, ezidáig csak vágyálom maradt.
Nemúgy, mint a most oly nagy divatnak örvendő házi szappan készítés.
Hetek óta ezzel kelek, ezzel fekszem. Kismillió oldalt átolvastam, jegyzeteltem, kalkuláltam. Aztán beszereztem az olajakat, a lúgot, és nekiálltam. Eddig még csak ennyi készült, van köztük levendulás, natúr és tejsavós. A kecsketejeset a jövőhéten készítem majd el.
Ezek már két hete pihennek, lassan kiosztom őket a családban tesztelésre.
Nagyon tetszenek a sütit utánzó szappanok, találtunk is a lányaimmal a MESKA-n egy készítőt, aki olyan élethű szappanokat készít, hogy nem lehet éhesen nézegetni őket, mert az ember beleszédül. (pláne ilyenkor a böjti időszakban), de énhozzám ezek a tömbszerű (puritánabb) szappanok állnak. Igaz, én nem is akarom ezeket kiárusítani, családi felhasználásra szánom őket. (és valószínű nem is lennék képes ilyen csodaszappanokat készíteni ;-)  )

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel