Keresés

2012. január 13., péntek

Tényleg nagyon finom Kakaós Csiga!!!


receptje:
 500 g liszt, 80 g olvasztott margarin, 60 g cukor, 2 tojás sárgája, 1 cs. vaníliás cukor, pici só, 2 dl                        tej, 50 g élesztő
+ kicsi olvasztott vaj a tészta megkenéséhez

Szokásos módon kelt tésztát dagasztunk. A lisztet összekeverjük a száraz anyagokkal és az olvasztott vajjal. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, és ezt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Jól kidolgozzuk.
Fél óra meleg helyen történő pihenés után kinyújtjuk,  olvasztott vajjal/margarinnal megkenjük, megszórjuk cukrozott kakaóporral (2 ek. kakaópor + 4 ek cukor)
Feltekerjük, mint a bejglit, felkarikázzuk.
Vágott felével lefelé/felfelé sütőpapíros tepsibe rakjuk és 15 percig még pihentetjük.
Előmelegített sütőben 190 fokon aranybarnára sütjük.
Sülés közben cukrozott tejjel kenegetjük.

Nagyon finom lesz, jó étvágyat hozzá!!!

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Őszi ötletek

Rólam




KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel