Keresés

2013. február 12., kedd

Szári fonal
Ágától   Szövegközi kép 1 véleményezésre, kipróbálásra kaptam egy motring szári fonalat.

Nem vagyok vérbeli fonalas, a gyapjúfonalat közelebbről is, a pamutot csak mint felhasználó ismerem, ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen is lehet egy ilyen teljesen más textúrájú fonallal "dolgozni". : )
A tarkasága, és a kuszasága miatt én nem is bonyolítottam túl a dolgokat, kötöttem belőle egy egyszerű cső fazonú nyakmelegítőt.

Nekem nagyon tetszik ez a fonal!!!
Lágy tapintású, selymes, de mégis határozott esése van.

 Néhány gondolatot még szeretnék bemásolni Ága soraiból:

"Indiában a vidéken élő emberek fő bevételi forrása a mezőgazdaság és a földművelés. ez azonban csak az év 3-4 hónapjában látja el munkával a falvakat. a többi 8-9 hónapban munka nélkül maradnak és főleg a nők körében óriási méreteket ölt a munkanélküliség.

a selyem szári gyártása során megmaradó szövetek újrahasznosítása munkát ad a nőknek. az egy-egy régióért felelős vezetők osztják ki az alapanyagokat a falvakban élő asszonyoknak és képzési lehetőséget biztosítanak, ahol elsajátítják az egyszerű kézi fonás technikáját. naponta kapnak fizetést, ez biztosítja napról napra a megélhetésüket.

a mibőlkössek? webáruház indiai fonal beszállítója jelenleg 35 nőt foglalkoztat közvetlenül és kb. 200-at közvetve vidéki falvakban. nem dolgoztatnak gyerekekkel, rendelkeznek ISO 9001:2008 tanúsítvánnyal és tagjai az indiai “Silk Mark Organisation of India” nevű szervezetnek.


ha a mibőlkössek? webáruházban vásárolsz, tudd, hogy őket segíted:"

   

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Városi dzsungel