Keresés

2013. március 28., csütörtök

Gesztenyés



Elkészítése:

tésztája: 
16 dkg darált háztartási keksz
  6 dkg puha vaj
  3 dkg porcukor
csipet fahéj
Az egészet összegyúrjuk 2-3 ek vízzel és 20 - 25 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk.

krémje:
25 dkg édes gesztenyemassza 
  5 dkg porcukor 
  1 dl tej
25 dkg mascarpone
15 g zselatin  
2,5 dl tejszín

A gesztenyét, a porcukrot, a tejet és a mascarponét összekeverjük. A felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.
0,5 dl vízben a zselatint duzzasztjuk, olvadásig melegítjük, majd kevés krémmel elkeverjük.
Az így kapott masszát belekeverjük a krémbe.

A tölteléket a tortalapra töltjük, hűtőben minimum két órát dermesztjük.   

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Facebook

Városi dzsungel