Keresés

2013. április 27., szombat

Az első szövésem


Ma gyapjús nap van! : )

Sajnos nem lehetek ott az első

 , ezért ma én is gyapjús bejegyzést írok.Az úgy kezdődött, hogy valamikor az elmúlt hetekben átmentem Zsuhoz kicsit beszélgetni, és megtapogattam a csodás szövött holmijait.
Tavaly segített nekem összerakni egy darabjaiban lévő kisebb szövőkeretet, amit használtam kaptam, és elég hiányos sajnos. (erre a fajtára hasonlít)

Nem is készítettem el azóta se hozzá a hiányzó alkatrészeket, de már Zsunál tudtam, hogyha hazamegyek rögvest előveszem a kicsit egyszerűbb kivitelezésű, de működőképes nagy szövőkeretemet.

Előkotortam a fonalas doboz aljáról ezt a két motring fonalat, és csak úgy, minden terv nélkül elkezdtem szőni.


Már évek óta volt a kereten egy elkezdett gyakorló darab. Még talán Panni szőtte. Nem azt folytattam, hanem egy nagyobb rész kihagyása után egy újat kezdtem. Nagyon nagy munka felfér erre a keretre is. Egy keskeny, hosszú szőnyeg lett belőle:

Nincsenek megjegyzések:

Instagram

Háziszappan rózsákkal #katbo #katboreka #háziszappan #handmade #handmadesoap #homemade

Szentimrey Valentovics Réka (@katboreka) által közzétett fénykép,

Őszi ötletek

Készüljünk együtt a karácsonyra

Készüljünk együtt a karácsonyra
Karácsonyi ötletek

Rólam
KatBo-életem otthon maradó anyaként született meg, amikor a világgal való kapcsolatomat jelentette a kézművesség. Volt családi alapom, amire sokféle tanfolyamot elvégeztem:) Érdeklődésem annyi szép új területre elvitt, hogy kiléptem a családi körből, míg aztán főállású anyából hivatásos kézműves lettem.

Fokozatosan bővült Katbo-világom, jelenleg népi játszóház-vezetői képzésre járok. E honlap mutatja, hogy milyen területeken vagyok jelen kéz-termékeimmel, illetve mik láthatóak nyitott műhelyemben

Facebook

Városi dzsungel